.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 13:20

Παγκόσμιο Endurance 2019-2020, 1ος αγώνας, Bol d'Or (Γαλλία)

Αρχή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσυκλετών (EWC) με την 83η έκδοση του 24ωρου Bol d'Or, ο οποίος έφερε άφθονη αναστάτωση, τόσο με τον καιρό, όσο και με τα απρόοπτα που προέκυψαν στην πορεία.

Ένας αγώνας με διάρκεια 24 ωρών έχει όλες τις προϋποθέσεις για εκπλήξεις και απρόοπτα και, διά του λόγου το αληθές, το Bol d'Or δε στερήθηκε σε τίποτα.

Μπροστά σε ένα κοινό 62,000 θεατών, ο πρώτος παράγοντας αναστάτωσης ήταν ο καιρός, καθώς η δυνατή βροχόπτωση στις βραδινές ώρες οδήγησε σε διακοπή του από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) ως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής (22/9) - κοινώς, ο αγώνας έγινε 12ωρος.

Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν και μετά την επανέναρξη, καθώς τρεις ώρες περίπου μετά έσπασε ο κινητήρας του Fireblade F.C.C. TSR Honda France σκορπίζοντας λάδια στην πίστα. Εκείνη τη στιγμή ακολουθούσαν από κοντά οι μοτοσυκλέτες των YART Yamaha και Webike SRC Kawasaki France, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο και να βγουν εκτός μάχης.

Κάπως έτσι έμεινε ανοικτός ο δρόμος για μια σπουδαία νίκη από τη Suzuki Endurance Racing Team (SERT), η οποία πανηγύρισε ένα νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν με αναβάτες τους Vincent Philippe (στην τελευταία του χρονιά πριν αποσυρθεί), Etienne Masson και Gregg Black.

Δεύτερη τερμάτισε αναπάντεχα η Πολωνική ομάδα Wójcik Racing Team με Yamaha R1 και αναβάτες τους Gino Rea, Christoffer Bergman και Axel Maurin.

Η δε τρίτη θέση του βάθρου προέκυψε μετά από μια ακόμη ανατροπή. Στον αγώνα τρίτη τερμάτισε η Γερμανική ομάδα Team ECR Endurance με BMW (Mathieu Gines, Julien da Costa και Louis Rossi), ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως η συμμετοχή τους ακυρώθηκε καθώς διαπιστώθηκε παρατυπία στη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ της S 1000 RR τους.

Έτσι η τρίτη θέση απονεμήθηκε εκ των υστέρων στην πρωτοεμφανιζόμενη BMW Motorrad World Endurance Team των Ilya Mikhalchik, Julian Puffe και Kenny Foray.

Η επόμενη στάση του FIM EWC θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου με έναν νέο αγώνα, τις 8 Ώρες της Sepang στη Μαλαισία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία FIM EWC 2019-2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 13:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon