.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 10:34

AMA Supercross 2016, 5ος αγώνας, Phoenix

 

Πρώτη νίκη για Roczen!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Στον 5ο αγώνα του 2016, ο Ken Roczen πήρε την πρώτη του νίκη στα 450 και ο Mike Craig, την πρώτη νίκη στην καριέρα του στα 250!

450 SX - Νίκη Roczen!


Την πρώτη του νίκη πήρε ο Ken Roczen στο Glendale της Αριζόνα, μέσα στο στάδιο Phoenix, με τον Davi Millsaps να παίρνει την εκκίνηση και να κερδίζει την Holeshot.

Λίγο μετά όμως, ο Roczen έκανε την επίθεση του και τον πέρασε παίρνοντας την πρωτοπορία του αγώνα, μόλις στον πρώτο γύρο. Ο Eli Tomac που ξεκίνησε 4ος πέρασε στην 3η θέση και λίγο μετά, επιτέθηκε στον Millsaps τον οποίο άφησε 3ο. Ο Cole Seely πέρασε τον Millsaps για την 3η θέση στον 4ο γύρο, ενώ ο Ryan Dungey που ξεκίνησε άσχημα, από την 10η θέση, έφτασε τους πέντε πρώτους στον 3ο γύρο. Λίγο μετά, πέρασε τον Seely και έφτασε στην 3η θέση, ενώ στον 15ο γύρο, πέρασε τον Tomac και κατάφερε να ανέβει στην 2η θέση.
Ο Roczen όμως ήταν μακριά για να τον απειλήσει, κι έτσι, πήρε την πρώτη του νίκη, αφήνοντας τον Dungey 2ο, με τον Tomac να συμπληρώνει τελικά το βάθρο..

Ακολούθησαν οι Jason Anderson, Davi Millsaps και Chad Reed. Ο Roczen έχει πλέον 5 νίκες στην καριέρα του, με την προηγούμενη νίκη του να έχει πραγματοποιηθεί ένα χρόνο πριν, στο Anaheim, τον Ιανουάριο του 2015.

250 SX - Πρώτη νίκη Craig!


Στα ''μικρά'', ο Jimmy DeCotis κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος την εκκίνηση και την ανάλογη Holeshot με τον Mike Craig να ακολουθεί από κοντά. Ο Craig έκανε την κίνηση του για την πρώτη θέση νωρίς και πέρασε τον DeCotis. Ο Cooper Webb είχε ξεκινήσει από την 7η θέση και ανέβηκε στην 3η θέση μόλις στον 2ο γύρο, ενώ λίγο μετά, έφτασε στην 2η θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής του προηγούμενου αγώνα Joey Savatgy, βρέθηκε στην 3η θέση στον 5ο γύρο, μετά από κακή εκκίνηση στην 8η θέση. Στον 9ο γύρο, είχε ανέβει ήδη στην 3η θέση του αγώνα, και ο Webb, ενώ προσπάθησε μία προσπέραση για να πάρει την πρωτοπορία, έπεσε, χωρίς όμως να χάσει θέσεις, παραμένοντας μπροστά από τον Savatgy.
Μπροστά, ο Craig πέρασε την γραμμή του τερματισμού με 3'' διαφορά από τον Webb που τερμάτισε τελικά 2ος, με τον Savatgy 3ο.
Ακολούθησαν οι Mitchell Oldenburg, Colt Nichols και Chris Alldredge.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 11:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon