.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:29

AMA SX 2019 – 6ος αγώνας, Minneapolis

Τρίτη νίκη Webb και σφαγή στη βαθμολογία

Πριν μια εβδομάδα ο 5ος αγώνας στο San Diego χαρακτηρίστηκε από την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα ο αγώνας του Supercross να μοιάζει με λασπομαχία. Η συνέχεια του πρωταθλήματος μετέφερε τη δράση στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ για πρώτη φορά φέτος, όπου στο κρύο της Minneapolis και του US Bank Stadium ευτυχώς δεν προστέθηκε η λασπουριά.

Εδώ ο Cooper Webb με την KTM του πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και παραμένει ο μόνος αναβάτης που έχει κερδίσει πάνω από έναν αγώνα, ωστόσο το σημαντικότερο αποτέλεσμα αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία των 450, όπου πλέον τέσσερις αναβάτες χωρίζονται από δύο μόλις βαθμούς.

Παράλληλα, εδώ είχαμε και τον πρώτο φετινό αγώνα για την Ανατολική περιφέρεια των 250.

450SX

Στη διαδικασία των χρονομετρημένων ήταν ο Joey Savatgy (Kawasaki) αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, όταν όμως έφτασε η ώρα του πρώτου προκριματικού σκέλους ο Justin Brayton (Honda) πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Justin Barcia (Yamaha) δεύτερο και τον Savatgy τρίτο.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Webb βρέθηκε αντιμέτωπος με πιο δυνατό ανταγωνισμό, καθώς εδώ συγκεντρώθηκαν όλοι οι διεκδικητές του τίτλου, βγάζοντας νικητή τον Webb, μπροστά από τους Eli Tomac (Kawasaki) και Ken Roczen (Honda).

450 start

Στον κεντρικό αγώνα (Main Event) της κατηγορίας, ο Webb ξεκίνησε ιδανικά, πήρε τη Holeshot, αλλά γρήγορα έμεινε πίσω από τον Savatgy που έδειχνε να έχει ξεκλειδώσει τα μυστικά του πώς να πας γρήγορα στη συγκεκριμένη πίστα. Ο Savatgy οδήγησε για σχεδόν τον μισό αγώνα, ώσπου τελικά υπέκυψε στην πίεση του Webb, ενώ λίγο αργότερα τον προσπέρασαν και οι Roczen, Blake Baggett (KTM) και Marvin Musquin (KTM).

Οι τέσσερείς τους πάλεψαν για τη νίκη μέχρι που έμειναν τρεις, καθώς ο Baggett είχε μια πτώση που τον άφησε εκτός μάχης και ενδεχομένως να επέφερε και τραυματισμό (ως την ώρα που γράφεται αυτή η ανταπόκριση δεν υπήρχαν νέα για την υγεία του).

450 podium

Τελικά ουδείς κατάφερε να απειλήσει τον Webb, ο οποίος πήρε τη νίκη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Δεύτερος τερμάτισε ο Roczen, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτήθηκε από τον Musquin.

Στην κατάταξη ο Roczen παραμένει πρώτος, παρότι δεν έχει κερδίσει αγώνα φέτος, με 125 βαθμούς, αλλά ο Webb πλέον βρίσκεται στο κατόπι του με 124. Ακολουθούν δύο ισόβαθμοι αναβάτες, οι Tomac και Musquin με 123 βαθμούς έκαστος, προδιαγράφοντας μια ιδιαίτερα καυτή σεζόν για τη μεγάλη κατηγορία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τον Musquin ως την τέταρτη θέση και τον Dean Wilson (Husqvarna) μεσολαβεί ένα άλμα 28 βαθμών.

250SX East

Οι προηγούμενοι πέντε αγώνες των 250 αφορούσαν τη Δυτική Περιφέρεια της ΑΜΑ, ενώ με τον αγώνα της Minneapolis εγκαινιάστηκε και η σεζόν της Ανατολικής Περιφέρειας.

250 start

Εδώ ο αγώνας είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Austin Forkner της Kawasaki, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στα χρονομετρημένα, κέρδισε το προκριματικό σκέλος του και οδήγησε εξίσου κυριαρχικά για να πάρει και τον τελικό των 250 – έχοντας πάρει και τις Holeshot και στους δύο αγώνες που έτρεξε.

Πίσω του τερμάτισε δεύτερος ο Jordon Smith (KTM), παρότι είχε την ατυχία να του σκάσει το λάστιχο στον γύρο-παρέλαση που κάνουν οι αναβάτες πριν την εκκίνηση του τελικού. Η ομάδα του αναγκάστηκε να του αλλάξει τροχό ενώ ήταν στημένος στη σχάρα εκκίνησης, αλλά τίποτε από αυτά δεν τον εμπόδισε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον Justin Cooper (Yamaha).

250 forkner

Προφανώς η κατάταξη του αγώνα είναι και η τρέχουσα σειρά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος 250SX East, αφού αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για την περιφέρεια που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 16:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon