.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:27

AMA MX 2015, 11ος αγώνας, Utah

 

Πρωταθλητής ο Dungey

 

 

Φωτό: vurb

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ryan Dungey (KTM) κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και να ολοκληρώσει έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή του εκπληκτική σαιζόν! Στα 22 σκέλη που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής ο Dungey τερμάτισε σε χαμηλότερη θέση από την 2η μονάχα δύο φορές! Η σταθερότητα και η ταχύτητά του πραγματικά ήταν από άλλο πλανήτη και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον ανταγωνισμό. Από την άλλη μεριά ο περυσινός πρωταθλητής Ken Roczen (Suzuki) σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει την φετινή χρονιά, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν φάνηκε να βρίσκει ποτέ τον καλό του εαυτό.
Μπορεί λοιπόν η κατάσταση στα 450 πια να τελείωσε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα 250! Οι Jeremy Martin και Marvin Musquin πήραν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς και έτσι θα πάνε στον τελευταίο αγώνα με μία διαφορά 2 βαθμών. Όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν ποιος από τους δύο αναβάτες θα πάρει τον τίτλο.

450 - Με διπλή νίκη ο Dungey


Στο πρώτο σκέλος ο Justin Barcia (Yamaha) συνέχισε να κάνει τα μαγικά του στρίβοντας πρώτος αλλά γρήγορα είδε τον Ken Roczen να περνάει μπροστά και να φτιάχνει διαφορά. Ο Barcia κατάφερε να κρατήσει για λίγο πίσω του τον Ryan Dungey, ο οποίος με την σειρά του τον πέρασε και έβαλε στόχο τον Roczen. Ακόμα και αν τερμάτιζε δεύτερος ο Dungey θα κατακτούσε τον τίτλο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελε να πάρει ακόμα μία νίκη και να βάλει την σφραγίδα του στο φετινό πρωτάθλημα, πράγμα που τελικά έκανε περνώντας τον Roczen! Κάπως έτσι στέφθηκε πρωταθλητής τρία σκέλη πριν το τέλος. Την καλύτερή του εμφάνιση έκανε ο Broc Tickle (Suzuki) τερματίζοντας τρίτος, με τέταρτο τον Blake Baggett (Suzuki) και πέμπτο τον Barcia.
Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen φάνηκε αποφασισμένος να κερδίσει και με πολύ γρήγορο ρυθμό κρατήθηκε μπροστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως ο Dungey για ακόμα μία φορά είχε διαφορετική γνώμη. Μόλις ο Roczen έκανε ένα μικρό λάθος, ο φετινός πρωταθλητής βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει και από εκεί και πέρα ήταν ξανά άπιαστος. Η διπλή αυτή νίκη ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση για τον Dungey. Ο Barcia τα κατάφερε καλύτερα αυτή την φορά τερματίζοντας τρίτος και έτσι ανέβηκε και στην τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας τέταρτο τον Baggett.

250 – Ανοιχτοί λογαριασμοί


Ο Marvin Musquin δεν έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή αλλά τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Jeremy Martin ο οποίος μπλέχτηκε σε πεσμένους αναβάτες μετά την εκκίνηση και βρέθηκε 25ος! Ο Musquin γρήγορα κατάφερε να περάσει μπροστά τραβώντας μαζί του τον Cooper Webb (Yamaha). Ο Webb έκανε ένα θεαματικό πέρασμα για την πρωτοπορία αλλά λίγο αργότερα με ένα λάθος άφησε ξανά τον Musquin πρώτο και οι δύο αναβάτες τερμάτισαν τελικά με αυτή την σειρά. Ο Martin φαινόταν ότι θα έμενε πέμπτος αλλά πρώτα ο Jessy Nelson του παρέδωσε την τέταρτη θέση μετά από πτώση και στη συνέχεια ακριβώς 10 μέτρα πριν την καρό σημαία ο RJ Hampshire έπεσε (!) ενώ ήταν μόνος του και του χάρισε στην κυριολεξία την τρίτη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος έγινε επανεκκίνηση μετά από μία άσχημη πτώση που είχε ο Tevin Tapia. O Musquin έστριψε πρώτος αλλά ο Webb ήθελε να επανορθώσει για το λάθος που έκανε στο προηγούμενο σκέλος και έτσι μη χάνοντας χρόνο πήρε την πρωτοπορία. Ο Jeremy Martin έφτασε στην τρίτη θέση και πέρασε και αυτός με την σειρά του τον Musquin. Σε εκείνο το σημείο μόλις ο Webb είδε ότι ο teammate του ήταν από πίσω του, έκανε στην άκρη αφήνοντας τον να περάσει μπροστά! Έτσι μπήκε σαν μαξιλαράκι ανάμεσα στον Martin και στον Musquin! Ο Martin πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη, ο Webb ήρθε δεύτερος και ο Musquin τρίτος. Όλα έμειναν λοιπόν να κριθούν στον τελευταίο αγώνα, μιας και οι δύο διεκδικητές του τίτλου έμειναν ξανά με διαφορά 2 βαθμών!

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 20:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2015, 10ος αγώνας, Unadilla AMA MX 2015, 12ος αγώνας, Ironman »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon