.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:27

AMA MX 2015, 12ος αγώνας, Ironman

 

Πρωταθλητής στο φινάλε ο Martin

 

 

Φωτό: vurb

Μπορεί ο τίτλος στα 450 να είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, όλα όμως ήταν ανοιχτά στα 250 ανάμεσα στον Jeremy Martin και τον Marvin Musquin. Δυστυχώς η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο που όλοι περίμεναν, δεν ήρθε ποτέ γιατί ο Musquin εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη! Έτσι ο τίτλος πήγε στον Martin με άδοξο τρόπο και σίγουρα ο ίδιος θα προτιμούσε να είχε κερδίσει στα ίσια τον Γάλλο αναβάτη. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατηγορία των 250 ήταν άκρως συναρπαστική για τους θεατές!

450 – Με πρωτιά ξανά ο Dungey


Στο πρώτο σκέλος ο Ryan Dungey (KTM) πέρασε γρήγορα τον Christophe Pourcel (Husqvarna) και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα! Ανέβασε ρυθμό, έφτιαξε μεγάλη διαφορά και πραγματικά ανενόχλητος πήρε ακόμα μία φορά την καρό σημαία. Από εκεί και πίσω όμως έγιναν φοβερές μάχες για όλες τις υπόλοιπες θέσεις. Ο Jason Anderson (Husqvarna) κατάφερε να κρατηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Ken Roczen. Ο Pourcel τελικά έπεσε στην τέταρτη θέση και ο Justin Barcia στην έβδομη, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση κατάληψης της δεύτερης θέσης στην βαθμολογία με τον Roczen.
Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia έφυγε μπροστά δείχνοντας σαφώς ότι επιθυμούσε διακαώς να κερδίσει την άτυπη μάχη της δεύτερης θέσης. Οι Roczen και Dungey ακολουθούσαν μέχρι που ο Dungey έκανε ένα λάθος και έπεσε! Χρειάστηκε λίγη ώρα να επανέλθει και στο μεταξύ έχασε την επαφή με τους πρωτοπόρους. Ο Roczen τελικά 10 λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να περάσει τον Barcia και μαζί με τη νίκη να πάρει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ο Dungey πέρασε και αυτός με την σειρά του τον Barcia παίρνοντας ξανά την overall νίκη!

250 – Δεύτερος τίτλος για τον Martin


Όπως αναφέραμε ήδη η μεγάλη μάχη δεν δόθηκε ποτέ. Γρήγορα μετά την εκκίνηση η μοτοσυκλέτα του Musquin σταμάτησε να λειτουργεί και εμφανώς απογοητευμένος ο Γάλλος αναβάτης είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να εξανεμίζονται. O Martin τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι αρκούσε στο δεύτερο να τερματίσει μέσα στην 15άδα και θα έπαιρνε τον τίτλο. Τη νίκη στο μεταξύ πήρε ο Cooper Webb αφήνοντας δεύτερο τον νεαρό Aaron Plessinger.
Στο δεύτερο σκέλος ο Martin είχε μία πτώση που τον έριξε στην 24η θέση ενώ ο Musquin ήταν στην πρώτη τριάδα! Προς στιγμή φάνηκε ότι μπορεί να γινόταν η μεγάλη ανατροπή αλλά ο Martin έμεινε ψύχραιμος και οδήγησε σταθερά μέχρι την 9η θέση. Ο Musquin τερμάτισε τελικά τρίτος και τη νίκη πήρε ο Plessinger περιχαρής! Ο Cooper Webb είχε μία πτώση και εγκατέλειψε, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 20:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2015, 11ος αγώνας, Utah AMA Pro Motocross, 1ος αγώνας, Hangtown »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon