.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 15:50

AMA Pro Motocross, 1ος αγώνας, Hangtown

 

Ο Ken Roczen ξεκινά επιβλητικά τη σεζόν

 

Ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν του Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship στις ΗΠΑ, με τον πρώτο αγώνα στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια και δύο ξεκάθαρους νικητές. Οι Ken Roczen και Joey Savatgy δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για τις φετινές τους ορέξεις.


Δεν πέρασαν καλά-καλά δυο εβδομάδες που έκλεισε η αγωνιστική χρονιά του πρωταθλήματος Supercross της AMA και οι - εν πολλοίς ίδιοι - αναβάτες ρίχνονται κατευθείαν στην καλοκαιρινή μάχη των ανοικτών πιστών Motocross.


Ο πρώτος αγώνας, GoPro Hangtown Motocross Classic, φιλοξενήθηκε στην ηλιόλουστη Καιλιφόρνια και την πόλη του Σακραμέντο. Εκεί ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki, Ken Roczen, ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ryan Dungey της ΚΤΜ, που τον κέρδισε στο SX. Όσον αφορά στα 250 κυβικά, η διπλή επικράτηση του Joey Savatgy με την Kawasaki του τον βάζει για τα καλά στον χάρτη των πρωταγωνιστών για τη νέα σεζόν του Αμερικανικού ΜΧ.


450ΜΧ


Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων πως οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της κατηγορίας θα είναι οι Ken Roczen (Suzuki) και Ryan Dyngey (KTM), σε μια μονομαχία που μας έρχεται αυτούσια από το πρωτάθλημα Supercross που μόλις ολοκληρώθηκε.


Στο Σακραμέντο ο αναβάτης της Suzuki ήταν απλά αχτύπητος, παίρνοντας δύο επιβλητικές νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα και, κατά συνέπεια, την πρωτιά της γενικής κατάταξης του αγώνα, αλλά και του πρωταθλήματος. Πίσω του ο Dungey απλώς δεν είχε την απραίτητη ταχύτητα για να πιάσει τον απτίπαλό του, ξεκινώντας τη σεζόν με δύο δεύτερες, άρα μια δεύτερη θέση συνολικά στον αγώνα.


Τρίτος κατετάχθη ο Eli Tomac (Kawasaki), καπαρώνοντας δύο τέταρτες θέσεις στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα

250ΜΧ


Η νέα σεζόν ανοίγει με μια διπλή επικράτηση από τον αναβάτη της Kawasaki, Joey Savatgy. Ο Αμερικανός κατάφερε να επικρατήσει σε ισάριθμα σκέλη, παρότι δεν θεωρείτο εξαρχής ένα από τα φαβορί, κι έτσι προσδίδεται ένα νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα με έναν ακόμη επίδοξο πρωταθλητή.


Πίσω από τον Savatgy τερμάτισαν οι δύο Yamaha των Alex Martin και Cooper Webb για να συμπληρωθεί το συνολικό βάθρο της κατηγορίας. 

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 09:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2015, 12ος αγώνας, Ironman AMA Pro Motocross, 2ος αγώνας, Glen Helen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon