.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 17:33

AMA Pro Motocross, 2ος αγώνας, Glen Helen

 

Η απάντηση του Ryan Dungey

 

 

Δεύτερος αγώνας για το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship, με τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην Καλιφόρνια, όπου ο Ryan Dungey έδωσε την απάντησή του στην κυριαρχία του Ken Roczen στον πρώτο αγώνα.

Από το Σακραμέντο κατηφορίζουμε προς το Glen Helen, όπου στους πρόποδες του όρους Saint Helen βρίσκεται η πασίγνωστη πίστα από την οποία περνά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP της FIM.

Ο αναβάτης της Suzuki, Ken Roczen, ήταν για μια φορά ακόμη πολύ δυνατός και έδειχνε πως μπορεί να συνεχίσει με μια ακόμη νίκη, ωστόσο ένα τεχνικό πρόβλημα και η εξίσου δυνατή εμφάνιση του Ryan Dungey της ΚΤΜ έδωσε τη νίκη στον δεύτερο. Στα 250 κυβικά, η πρωτιά ήταν θέμα του Alex Martin και της Yamaha του.

450ΜΧ


Στο Glen Helen οι πρωταγωνιστές της μεγάλης κατηγορίας είναι, ως γνωστόν, οι κ.κ. Ken Roczen (Suzuki) και Ryan Dyngey (KTM). Η μονομαχία τους στον δεύτερο αυτόν αγώνα κατέληξε σε μια νίκη στον καθένα σε κάθε σκέλος, αλλά ήταν το πλασάρισμά τους στο σκέλος που δεν κέρδισαν το οποίο καθόρισε και τον συνολικό κερδισμένο του αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος ο Dungey πήρε μια αρκετά τυχερή νίκη, καθώς ο αντίπαλός του και αναβάτης της Suzuki φαινόταν αχτύπητος και μερικούς γύρους πριν το τέλος κρατούσε μια υγιή διαφορά στην κορυφή της κούρσας. Τότε όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με το πιρούνι του, καθώς το καλάμι που λειτουργεί με αέρα άρχισε να χάνει πίεση κι έτσι ο άτυχος Roczen δε μπορούσε πια να πηδήξει τα μεγάλα άλματα και απλώς τα περνούσε. Κάπως έτσι ο Dungey τον έφτασε και πέρασε για τη νίκη, ενώ ο Γερμανός ΄θα έχανε άλλες δυο θέσεις για να τερματίσει τελικά οριακά εκτός βάθρου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen επανέλαβε την κυριαρχική του εμφάνιση και αυτή τη φορά – χωρίς προβλήματα – ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του παρουσία στο Glen Helen με το αποτέλεσμα που δικαιούτο.
Τρίτος του αγώνα τερμάτισε ο Eli Tomac (Kawasaki) με δύο τρίτες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη.

Αποτελέσματα 

 

250ΜΧ


Στη μικρότερη κατηγορία ο Alex Martin (Yamaha) απόλαυσε τη νίκη στο σύνολο παίρνοντας δύο δεύτερες θέσεις στα σκέλη του αγώνα.

Οι αντίστοιχοι νικητές των δύο επιμέρους αγώνων της κατηγορίας, Jeremy Martin και Cooper Webb – αμφότεροι με Yamaha – συνόδευσαν τις νίκες τους με δύο τέταρτες θέσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα της 250ΜΧ στο Glen Helen είδε τη συνολική κυριαρχία των Yamaha, με τον Alex Martin πρώτο, τον Jeremy Martin δεύτερο και τον Cooper Webb τρίτο.

Αποτελέσματα

 

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 08:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon