.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 17:56

AMA Pro Motocross, 3ος αγώνας, Thunder Valley

 

Σαρώνει ο Roczen, σοβαρός τραυματισμός Dungey

 

Το Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship μετακόμισε από την Καλιφόρνια στο Κολοράντο για τον τρίτο αγώνας της νέας σεζόν, με τον Ken Roczen να επιστρέφει στις νίκες, αλλά τη δημοσιότητα να εστιάζει και στον τραυματισμό του Ryan Dungey που μάλλον χάνει μεγάλο μέρος της χρονιάς. 

Ο αγώνας στην πίστα Thunder Valley κοντά στο Lakewood του Κολοράντο προσφέρει μια επιπλέν δυσκολία για τους αναβάτες. Η αιτία είναι το υψόμετρο, το οποίο προσθέτει μια ακόη παράμετρο στο παιχνίδι. 

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, η μονομαχία των Ken Roczen και Ryan Dungey θεωρητικά βρισκόταν στο κεντρικό μενού της μεγάλης κατηγορίας, συνεχίζοντας τη μεταξύ τους κόντρα (καθαρά σε αγωνιστικά πλαίσια) από το πρωτάθλημα Supercross που τέλειωσε τον περασμένο μήνα. Δυστυχώς όμως ο τραυματισμός του δεύτερου φέρνει σε δεύτερη μοίρα την αγωνιστική δράση. 

450ΜΧ


Ο Ken Roczen (Suzuki) δεν ήθελε να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και το θέλω του μετετράπη σε αποτέλεσμα, με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη της κατηγορίας και φυσικά τη γενική πρωτιά. 

Στο πρώτο σκέλος ήταν ο Ryan Dungey (KTM) αυτός που ήρθε δεύτερος, έχοντας προηγούμενως επικρατήσει του Jason Anderson (Husqvarna) - ο οποίος μάλιστα νόσησε λόγω του υψομέτρου, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον πρώτο αγώνα και συνέχεια δεν κατέβηκε καν για τον δεύτερο, οδηγούμενος στο νοσοκομείο για ανάρρωση. 

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey είχε μια πτώση στους πρώτους γύρους, ξανακαβάλησε και έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια από τη 19η ως την 4η τελικώς θέση, για να πάρει τη δεύτερη θέση συνολικά στον αγώνα. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο ήταν το γεγονός πως μετά τον αγώνα οι γιατροί διέγνωσαν ράγισμα στον σπόνδυλο C6 και πλέον ο Αμερικανός αναβάτης της ΚΤΜ θα αναγκαστεί σε τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδες θεραπείας πριν ξανασκεφτεί για αγωνιστική δράση. Δυστυχώς φαίνεται πως το πρωτάθλημα τέλειωσε νωρίς γι’ αυτόν. 

Τρίτος στη συγκεντρωτική κατάταξη του αγώνα αναδείχθηκε ο Eli Tomac (Kawasaki) με μια 5η και μια 2η θέση. 

Αποτελέσματα 

250ΜΧ


Στα 250 κυβικά ο Alex Martin (Yamaha) είχε πάρει το κόκκινο number plate (ως πρωτοπόρος της κατάταξης) για πρώτη φορά στη ζωή του στον προηγούμενο αγώνα στο Glen Helen, μα εδώ ξεκίνησε με το αριστερό. 

Απέναντί του, κυρίαρχος της Thunder Valley ήταν Joey Savatgy (Kawasaki), ο οποίος με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα ανάλογα σκέλη πήρε τη γενική νίκη του αγώνα και μαζί την πρωτιά στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

Δεύτερος ήταν ο Jeremy Martin και η Yamaha του, μετουσιώνοντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος και την 3η θέση στο δεύτερο σε μια δεύτερη θέση του αγώνα, η οποία σήμανε και άνοδο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Ο άτυχος του αγώνα ήταν φυσικά ο Alex Martin που από πρώτος στη βαθμολογία βρέθηκε τώρα τρίτος – όπως ακριβώς τερμάτισε και στον αγώνα του Κολοράντο. 

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 17:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon