.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 14:50

AMA Pro Motocross, 4ος αγώνας, High Point

 

Καλπάζει μόνος ο Roczen

 

Ο τραυματισμός του Ryan Dungey στον προηγούμενο αγώνα χάλασε τη μονομαχία με τον Ken Roczen στο κυνήγι του τίτλου, με τον δεύτερο να κερδίζει στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς και να αυξάνει την απόσταση από τους διώκτες του. Στα 250 κυβικά ωστόσο η κατάσταση είναι μάλλον πιο ασαφής με τουλάχιστον έξι αναβάτες να βλέπουν ελπίδες με αριθμητικό ρεαλισμό.

450ΜΧ


Δίχως το αντίπαλο δέος του Ryan Dungey (ΚΤΜ), που πλέον χάνει και επίσημα κάμποσους αγώνες, ο Ken Roczen (Suzuki) επεδίωξε και τελικά κατάφερε να πάρει το μέγιστο όφελος από τον αγώνα Red Bull High Point National στο όρος Morris της Pennsylvania. Δύο νίκες και η γενική πρωτιά του αγώνα για τον Roczen σήμαναν την αύξηση της διαφοράς στην κορυφή στους 41 βαθμούς από τον δεύτερο Eli Tomac (Kawasaki).

Ο Tomac πλέον είναι ο μόνος που βαθμολογικά μπορεί να αναλάβει το έργο της αντιπολίτευσης προς τον Roczen και στο High Point προσπάθησε να το παλέψει. Μικρά λαθάκια ωστόσο και στα δύο σκέλη τον άφησαν με μια έκτη και μια δεύτερη θέση, για τη τέταρτη συνολικά στον αγώνα.

Δεύτερος κατετάγη ο Jason Anderson (Husqvarna), ενώ τ ρίτος τερμάτισε ο Marvin Musquin (KTM) που πλέον έχει αναλάβει μόνος του το βάρος της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ κατά την απουσία του πρώτου της αναβάτη, Dungey.

Αποτελέσματα

250ΜΧ


Στα 250 κυβικά ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια μονομαχία ανάμεσα στον πρωτοπόρο της κατάταξης, Joey Savatgy (Kawasaki) και τον αναβάτη της Husqvarna, Zach Osborne. Με μια νίκη και μια τέταρτη θέση έκαστος, ο Savatgy πήρε τελικά την πρωτιά του αγώνα και διεύρυνε τη βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο Cooper Webb (Yamaha) στους 20 βαθμούς.

Μεγάλοι άτυχοι του High Point ήταν οι αδελφοί Martin, Alex και Jeremy, καθώς ουσιαστικά έχασαν ο καθένας από ένα σκέλος όταν οι Yamaha τους άρχισαν να βγάζουν έντονους καπνούς, αναγκάζοντάς τους να βγάλουν απλώς τους αγώνες χωρίς να πιέζουν τους κινητήρες τους.

Ο Webb εκμεταλλεύτηκε άριστα την ατυχία των αδελφών Martin και στρογγυλοκάθησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο είναι προφανές πως με τις μικρές διαφορές μεταξύ των πρώτων 7 θέσεων της κατάταξης προοιωνίζονται δυνατές μάχες στους επόμενους αγώνες.

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 23:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon