.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:27

AMA MX 2015, 10ος αγώνας, Unadilla

 

Μία ανάσα από τον τίτλο ο Dungey

 

 

Φωτό: vitalmx

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται η πίστα της Unadilla με την όμορφη χάραξη στους λόφους της περιοχής. Ο καιρός αυτή την φορά ήταν εκπληκτικός και έδωσε τη δυνατότητα στους θεατές να απολαύσουν απροβλημάτιστοι τον Ryan Dungey να αρπάζει δύο νίκες και να βρίσκεται πλέον αγκαλιά με το πρωτάθλημα στα 450. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τα 250 όπου και μετά από αυτό τον αγώνα η διαφορά του Jeremy Martin από τον Marvin Musquin είναι μόλις 2 βαθμοί!

450 - Απόλυτος κυρίαρχος ο Dungey


Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρώτο σκέλος για τους Ken Roczen (KTM) και Christophe Pourcel (Husqvarna), ενώ και οι δύο είχαν δείξει από τα προκριματικά ότι ήταν ικανοί για το καλύτερο. Ο Pourcel είχε μία πτώση και ο Roczen μη μπορώντας να κάνει κάτι διαφορετικό έπεσε πάνω του. Και οι δύο τους τερμάτισαν το σκέλος αλλά πίσω από την 15άδα.

Ο Ryan Dungey πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και έκανε τον δικό του μοναχικό αγώνα μέχρι το τέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Justin Barcia (Yamaha), ο οποίος έπαιζε εντός έδρας. Επιστροφή στη δράση για τον Trey Canard (Honda) μετά από πολύ καιρό εξαιτίας του σπασμένου χεριού από το SX. O συμπαθέστατος και ταχύτατος Canard ήταν αμέσως ανταγωνιστικός και πήρε μάλιστα την τρίτη θέση!
Ο αναβάτης όμως που μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον ήταν ο Shaun Simpson (KTM), ο οποίος ήρθε μετά από τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ στον αγώνα του Lommel, ως wild card αναβάτης. Τερμάτισε τέταρτος στον πρώτο του αγώνα σε αμερικανικό έδαφος και απέδειξε ότι η ταχύτητα των αναβατών του παγκοσμίου ΜΧ δεν διαφέρει από αυτή του ΑΜΑ ΜΧ.

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey είχε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση από τον Ken Roczen αλλά τελικά κατάφερε να πάρει ξανά τη νίκη αφήνοντας τον Γερμανό αναβάτη δεύτερο. Τρίτος ήρθε ο Pourcel, μπροστά από τον Barcia.
Ο Simpson πήρε μία όγδοη θέση που τον οδήγησε στην τέταρτη θέση overall!

250 – Επιτέλους νίκη για την Kawasaki


Η φετινή χρονιά τόσο στο SX όσο και στο MX ήταν από τις χειρότερες για την ομάδα Pro Circuit Kawasaki του Mitch Payton. Έφτασε όμως η στιγμή της δικαίωσης με την βοήθεια του Joey Savatgy, ο οποίος μπορεί να μην πήρε τη νίκη σε κανένα από τα δύο σκέλη, αλλά με δύο δεύτερες θέσεις αναδείχτηκε νικητής του αγώνα!

Στο πρώτο σκέλος ο Jeremy Martin (Yamaha) ήταν αυτός που τον πίεσε και του πήρε την πρωτιά. Ο Marvin Musquin (KTM) έκανε ένα λάθος στην πρώτη στροφή και μόλις που κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση. Ο Cooper Webb (Yamaha) θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει αυτό τον αγώνα, ειδικά μετά από τις προηγούμενες πολύ καλές εμφανίσεις του, αφού είχε πτώσεις και στα δύο σκέλη. Ειδικά στο δεύτερο έπεσε πολύ άσχημα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Marvin Musquin πήρε την εκδίκησή του στο δεύτερο σκέλος με μία πειστική νίκη απέναντι στον Joey Savatgy. Ο Jeremy Martin είχε δυσκολίες από την εκκίνηση μένοντας αρκετά πίσω, με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος. Έτσι έχασε δύο βαθμούς στην βαθμολογία από τον Musquin.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 20:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2015, 9ος αγώνας, Washougal AMA MX 2015, 11ος αγώνας, Utah »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon