.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 11:05

AMA Motocross 2013, 6os αγώνας, Southwick

 

Επικράτησαν τα φαβορί


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στον αγώνα του Southwick το έδαφος ήταν μαλακό και αμμώδες, γεγονός που σε συνδυασμό με τα κλειστά σημεία της πίστας οδήγησε σε πολλές πτώσεις αλλά και εγκαταλείψεις. Βέβαια τελικά επικράτησαν κυρίως οι πρωταγωνιστές.

450 – Ξεκίνημα με πολλές πτώσεις


To ξεκίνημα του αγώνα είχε την υπογραφή του James Stewart καθώς πήρε την Holeshot και δεν άργησε να κάνει διαφορά 8’’ από τους υπόλοιπους, όμως μια πτώση στον 9ο γύρο δεν του επέτρεψε να τερματίσει. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από πολλές πτώσεις μεταξύ άλλων και του Villopoto, γεγονός που στέρησε από πολλούς αναβάτες τον τερματισμό, ανάμεσα τους οι Stewart, Brayton, Sipes, Canard και ο John Dowd,στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Σε αυτό τον επεισοδιακό αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Ryan Dungey, τερματίζοντας μπροστά από τον Andrew Short που πήρε την 2η θέση. 3ος ο Justin Barcia, με σχετική άνεση αν αναλογιστεί κανείς την πίεση του Villopoto που μετά από 2 πτώσεις τερμάτισε 4ος. Τις 2 προηγούμενες θέσεις έχασε στον τελευταίο γύρο ο Brett Metcalfe τελειώνοντας τελικά τον αγώνα του στην 5η θέση. Οι υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας 10άδας βρήκαν 6ο τον Phil Nicoletti με πίσω του τους Chad Reed, Mike Alessi, Jake Weimer και Tyla Ray.
Στο 2ο μέρος του αγώνα, ο Ryan Villopoto ανέκαμψε παίρνοντας την πρώτη θέση και αφήνοντας 2ο τον συνονόματο Dungey. Στο Southwick ισοσταθμίστηκαν οι νίκες των Villopoto και Dungey με τους 2 αναβάτες να έχουν από 3 νίκες (ο Dungey απέχει πλέον 12 βαθμούς από τον Villopoto. Την 3η θέση ξαναχτύπησε ο Justin Barcia μπροστά από τον James Stewart. Σε 5η και 6η θέση αντίστοιχα τερμάτισαν οι Canard και Metcalfe ενώ οι Brayton, Rattray, (Malcom) Stewart και Broc Tickle έκλεισαν την 10άδα.

250 – Σε τρελό ρυθμό ο Tomac

Στο 1ο σκέλος του αγώνα στα 250 κυβικά, ο Eli Tomac ξεπετάχτηκε μπροστά και δεν ξανακοίταξε πίσω. Σε τρελό ρυθμό και με την διαφορά στα 17’’ σε μόλις 8’ αγώνα έπεσε, αλλά συνέχισε και έτσι πάλι έκανε διαφορά 16’’ από τον 2ο Blake Bagget. O Ken Roczen μετά από μια αργή εκκίνηση βρέθηκε στην 3η θέση, έχοντας προοπτικές και για την 2η θέση αν δεν έπεφτε 8,3’’ από το τέλος. Πίσω από τον Roczen τερμάτισαν οι Justin Bogle και Zach Osborne σε 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ στις ακόλουθες θέσεις δόθηκαν ωραίες μάχες με τελικό αποδέκτη της 6ης θέσης τον Jason Anderson και πίσω του τους Cooper Webb και Cole Seely που οριακά πέρασε στο τέλος τον Adam Cianciarulo. Tην 10άδα έκλεισε ο Marvin Musquin και αν αναρωτιέστε ποιος πήρε την Holeshot, αυτός ήταν ο Wil Hahn αλλά τεχνικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να τερματίσει.
Στην «επανάληψη», νικητής ήταν ο Ken Roczen κάνοντας το 3-1 στους τερματισμούς αλλά και παίρνοντας και την 2η Holeshot του αγώνα στο Southwick. 2ος πίσω από τον κυριαρχικό Roczen, τερμάτισε ο Eli Tomac μετά από μια κακή εκκίνηση που 2 γύρους μετά τον βρήκε 11ο, αλλά μετά από πολλές προσπεράσεις και μάχες, με μεγαλύτερη όλων αυτή με τον Anderson αναρριχήθηκε στην 2η θέση. Ακολούθησε ο Zach Osborne, μπροστά από τους Jason Anderson, Kyle Cunningham και Jeremy Martin. Cole Seely, Blake Bagget, Marvin Musquin και Justin Hill έκλεισαν την 10άδα της κορυφής.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon