.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 11:32

AMA Motocross 2013, 5ος αγώνας, Buds Creek

 

Dungey και Villopoto επικρατούν!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στον 5ο αγώνα του πρωταθλήματος motocross AMA στο Budds Creek ακόμα μια φορά επικράτησαν οι Dungey και Villopoto, κάνοντας ουσιαστικά μοναχικό αγώνα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στα 250 αίσθηση έκανε ο Blake Bagget παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος ενώ στο 2ο, οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές, Roczen και Musquin υποχώρησαν σε πιο πίσω θέσεις .

450 - Άλλο ένα διήμερο για τους Villopoto και Dungey


Στο 1ο σκέλος του αγώνα στο Budds Creek αυτός που πήρε την Holeshot ήταν ο Mike Alessi αλλά η χαρά του δεν έμελε να κρατήσει πολύ καθώς τον πέρασαν διαδοχικά οι Dungey και Villopoto. Δεκαπέντε λεπτά μετά, μπροστά είχαν φύγει οι 2 Ryan με τον Villopoto να έχει τα ηνία του αγώνα. Μια πτώση του Dungey λίγο πριν το τέλος δεν ήταν αρκετή να του στερήσει την 2η θέση αφήνοντας τον να τερματίσει μπροστά από τον Mike Alessi που συμπλήρωσε το βάθρο. Ακολούθησε ο Justin Barcia στην 4η θέση με πίσω του τους Ryan Sipes και Trey Canard. Aμυνόμενος σθεναρά την 7η θέση ο Justin Brayton κράτησε πίσω του τον Jake Weimer κλείνοντας την 8άδα.
Στο 2ο σκέλος η Holeshot έπεσε πάλι στα χέρια του Alessi και με την βελτιωμένη ψυχολογία της 3ης θέσης του προηγούμενου σκέλους έδειχνε πως μπορούσε να έχει αξιώσεις αλλά δυστυχώς μια πτώση τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Κατά τα άλλα, στην 1η θέση βρέθηκε ο Ryan Dungey με πίσω του τον Ryan Villopoto. Στην 3η θέση και καλύτερη φετινή του επίδοση ο Malcom Stewart εκμεταλλευόμενος την πτώση – πάλι- του αδερφού του James που τον οδήγησε στην 8η θέση. Μια 2η πτώση τον έριξε τελικά στην 13η θέση ενώ είχε καταφέρει να αναρριχηθεί μέχρι την 5η θέση. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Trey Canard ακολουθούμενος από τον Broc Tickle. Ο Phil Nicoletti τερμάτισε 6ος με την θέση αυτή να είναι η καλύτερη φετινή του. 7ος τερμάτισε ο Justin Brayton και τους 10 κορυφαίους συμπλήρωσαν οι Justin Barcia, Andrew Short και Jake Weimer.

250 – Bagget και Tomac οι πρωταγωνιστές

Το 1ο σκέλος του αγώνα βρήκε νικητή τον Blake Bagget σημειώνοντας την πρώτη φετινή του νίκη, με τους Musquin και Roczen να συμπληρώνουν το βάθρο σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο James Anderson ακολουθούμενος από τον Eli Tomac. O Wil Hanh αν και ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας την Holeshot, ήταν αυτός που τερμάτισε στην 6η θέση με τον Kyle Cunningham να ακολουθεί. Την κορυφαία 10άδα έκλεισαν οι Joey Savatgy, Jeremy Martin και Justin Hill.
Στο 2ο σκέλος ο Eli Tomac, προσπερνώντας άπαντες, ανάκαμψε σημαντικά κατακτώντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 3η φορά φέτος και αφήνοντας το νικητή του 1ου σκέλους, Blake Bagget πίσω στην 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε μετά από πολύ καλό αγώνα (περνώντας από την κορυφή στο μεγαλύτερο μέρος του) ο Darryn Durham. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Zach Osborn, μπροστά από τον Wil Hahn που πήρε και την 2η Holeshot πλησιάζοντας και άλλο στο έπαθλο των 25.000 δολαρίων. Οι Roczen και Musquin ακολούθησαν σε 6η και 7η θέση αντίστοιχα με τους Justin Bogle, Kyle Cunningham και Justin Hill να κλείνουν τους 10 κορυφαίους.

Φωτογραφίες

Video Highlights

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon