.
Κατηγορία AMA Motocross
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 10:28

AMA Motocross 2013, 7ος αγώνας, RedBud

 

Φτάνει στην πηγή ο Stewart αλλά...

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο αγώνας στο RedBud δεν ήταν παρά μια επιβεβαίωση για τον Ryan Villopoto στην κατηγορία των 450 κυβικών, ενώ στα 250 οι λογαριασμοί έχουν μείνει ανοιχτοί για τους Eli Tomac και Ken Roczen.

450 - Θέλει ο Stewart να χαρεί και ο Villopoto δεν τον αφήνει


Στο 1ο σκέλος του αγώνα ο Ryan Villopoto σημείωσε ακόμα μια νίκη ξεκινώντας από την 4η θέση, ενώ ο Ryan Dungey δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα του βρισκόμενος έτσι για πρώτη φορά φέτος εκτός αγώνα χάνοντας βαθμούς. Πίσω από τον Villopoto και με 27’’ διαφορά τερμάτισε ο James Stewart στην καλύτερη φετινή του επίδοση με τον Josh Grant – που πήρε και την Holeshot- να συμπληρώνει το βάθρο. Ιδιαίτερα επιθετικός στους τελευταίους γύρους ο Andrew Short πήρε την 4η θέση αφήνοντας πίσω του τους Trey Canard και Justin Brayton. Την 10άδα της κορυφής έκλεισαν οι Jake Weimer, Malcom Stewart, Justin Barcia και Phil Nicoletti.
Στο 2ο σκέλος ο James Stewart ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατότερα όλων, παίρνοντας την Holeshot και μένοντας μπροστά στον αγώνα μέχρι τα μισά του αγώνα. Την προσπάθεια του όμως αυτή δεν “εκτίμησε” ο Ryan Villopoto και μετά από μια ωραία μάχη πήρε τη νίκη. Πίσω από τον 2ο James Stewart τερμάτισε ο Dungey που δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά στους 2 πρώτους. Σταθερά βαθμολογικά και 4ος στον αγώνα ο Justin Barcia, διορθώνοντας την 9η θέση του 1ου σκέλους και αφήνοντας πίσω του τους Josh Grant και Τrey Canard σε 5η και 6η θέση με την 10άδα της κορυφής να κλείνει από τους Malcom Stewart, Justin Brayton, Mike Alessi και Chad Reed.

250 - “Ανοιχτοί λογαριασμοί” Tomac-Roczen

O Eli Tomac ήταν αυτός που πήρε μια ακόμα νίκη στο 1ο σκέλος του αγώνα στο RedBud στην κατηγορία των 250cc έχοντας από μακριά τους Ken Roczen και Marvin Musquin. Μαχόμενος μέχρι και για την 3η θέση αλλά τελικά 4ος τερμάτισε ο Jeremy Martin μπροστά από τον Cole Seely που έκανε επίσης πολύ καλό αγώνα. Στην 6η θέση ακολούθησε ο Cooper Webb με πίσω του τους Kyle Cunningham, Blake Bagget, Wil Hahn – που πήρε και την Holeshot- και τέλος τον Zach Osborne στο κλείσιμο της 10άδας της κορυφής.
Στο 2ο σκέλος είχαμε την «απάντηση» του Roczen που πήρε αυτή τη φορά τη νίκη αφήνοντας 2ο τον Eli Tomac. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Tomac έπεσε πάνω στον Osborn, γεγονός που ήρθε «κουτί» στον Roczen. Ο Jeremy Martin ακολούθησε στην 3η θέση, έχοντας πάρει και την Holeshot. Ο Zach Osborne έχοντας συνεχίσει μετά την σύγκρουση του με τον Tomac τερμάτισε 5ος, ενώ στην 4η θέση μπροστά του επίσης μετά από πτώση, βρέθηκε ο Marvin Musquin. Την 10άδα της κορυφής έκλεισαν οι Anderson, Bogle, Cunningham, Webb και Bagget.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 10:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon