.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:21

ΠΠΤ, Βαλκανικό πρωτάθλημα 2023, Σέρρες - Επιτυχίες για τους Έλληνες αναβάτες

Ξεχώρισαν τόσο σε εθνικό, όσο και σε βαλκανικό επίπεδο, οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε, σε ένα αγωνιστικό διήμερο που είδε, μεταξύ άλλων, να σπάει και το ρεκόρ χρόνου με μοτοσυκλέτα, της πίστας.

To διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου, το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών φιλοξένησε τον 3ο και τον 4ο αγώνα του ΠΠΤ 2023, που διεξήχθησαν παράλληλα με τους ανάλογους αγώνες του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας. Επρόκειτο για μια σημαντική περίσταση, καθώς πέρα από τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και νίκες από νέα και ελπιδοφόρα πρόσωπα, είδαμε και το σπάσιμο του ρεκόρ χρόνου από μοτοσυκλέτα, στην πίστα.

Το νέο ρεκόρ πέτυχε ο Αυστριακός Jan Mohr με μοτοσυκλέτα BMW M 1000RR, κάνοντας το 1.17.182 ως απόλυτο ρεκόρ πίστας σε συνθήκες χρονομετρημένων δοκιμών, με τον νεαρό Αυστριακό να καταφέρνει και το 1.17.3 σε συνθήκες αγώνα. Το προηγούμενο απόλυτο ρεκόρ ήταν 1.17.614 που είχε πετύχει ο Angel Karanyotov το 2019, ενώ το ρεκόρ Έλληνα αναβάτη παρέμεινε στα χέρια του Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος τον Ιούνιο πέτυχε 1.18.005.

O νέος ρέκορντμαν των Σερρών, Jan Mohr

Superbikes – Διπλή νίκη και ακόμα ένας τίτλος για τον Καρακώστα

Ο Δημήτρης Καρακώστας παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην μεγάλη κατηγορία, όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, μιας και για μία ακόμη χρονιά πέτυχε όχι απλά διπλή νίκη σε ένα αγωνιστικό διήμερο, αλλά κατάκτηση του τίτλου χωρίς καμία ήττα. Στην φετινή «παράξενη» διοργάνωση με 4 μόλις αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Καρακώστας νίκησε και στις 4 συναντήσεις.

Στην δεύτερη θέση, και στους δύο αγώνες Σαββάτου και Κυριακής στις Σέρρες, τερμάτισε ο Δημήτρης Παπαγγέλου, με το βάθρο να κλείνει, και στις δύο περιπτώσεις, ο Λευτέρης Πίππος.

Σε επίπεδο βαλκανικών αγώνων, ο Καρακώστας πλασαρίστηκε 3ος και στους δύο αγώνες, πίσω από τους Jan Mohr και Martin Choy, με τον Δημήτρη Παπαγγέλου να πετυχαίνει μία 6η και μία 8η θέση, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα και τον Λευτέρη Πίππο, στην 11η θέση και στους δύο αγώνες.

Supersport – Κυρίαρχος Παπαγεωργίου με διπλή νίκη και σε βαλκανικό επίπεδο

Ο Αλεξ Παπαγεωργίου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον διπλό αγώνα της κατηγορίας Supersport, αφού πήρε την νίκη και σε βαλκανικό επίπεδο, και το Σάββατο και την Κυριακή, κατακτώντας έτσι τον τίτλο Πρωταθλητή Ελλάδας 2023 στα Supersport. Εκπληκτικός ο μόλις 16 ετών Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, τερμάτισε στην 2η θέση και στους δύο αγώνες, ενώ στην 3η θέση και στους δύο αγώνες, πλασαρίστηκε ο Μενέλαος Κοντογιάννης.

Στους πίνακες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ο Παπαγεωργίου πλασαρίστηκε στην 1η θέση και στους δύο αγώνες, όπως είπαμε και παραπάνω, ενώ ο Φουρθιώτης πέτυχε την 5η θέση, επίσης και στους δύο αγώνες, με τον Κοντογιάννη να τερματίζει 7ος και 6ος, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

Κατηγορία SSP300 – «Αστέρι» ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος με διπλό τίτλο!

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος διακρίθηκε όχι μόνο στο ΠΠΤ, αλλά και στο Βαλκανικό, αφού πήρε το πρωτάθλημα BMU στην κατηγορία SSP300 για φέτος! Ο Μαυρόπουλος κέρδισε και στους δύο αγώνες της κατηγορίας για το ΠΠΤ, μια κατηγορία η οποία είχε, δυστυχώς, μόλις 2 συμμετοχές, αυτή του Μαυρόπουλου και αυτή του Δημήτρη Αγανάνη.

Στους πίνακες του Βαλκανικού πρωταθλήματος, την πρωτιά του Μαυρόπουλου ακολούθησαν οι Mert Konuk και Karakaya Husein, αμφότεροι Τούρκοι, οι οποίοι κέρδισαν την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα, και στους δύο αγώνες.

Νέων και Racing – Διακρίθηκε ο Παναγιώτης Κολλάρος, δύο νικητές στην Racing

Ο νεαρός Παναγιώτης Κολλάρος, μόλις στα 13 του χρόνια, σημείωσε διπλή νίκη στην κατηγορία των Νέων, για το ΠΠΤ, με καλύτερο χρόνο σε αγώνα το 1.29.986! Και στους δύο αγώνες, το βάθρο γέμισε με τις μόνες συμμτοχές της κατηγορίας, με τον Σπύρο Αντωνίου στην 2η θέση και την Αντωνία Κορρέ, στην 3η θέση, και στις δύο περιπτώσεις.

Στην κατηγορία Racing, ο Ανδρέας Λεφέβρ πέτυχε την νίκη στον αγώνα Σαββάτου, αλλά αρκέστηκε σε μία 2η θέση την Κυριακή, με τον Γιώργο Σώμο να κερδίζει τον 4ο αγώνα της χρονιάς. Δύο τρίτες θέσεις πέτυχε ο Βασίλης Ρούσης.

Open – Από μία νίκη για Παπατριανταφύλλου και Κρεμάλα

Ο Σταύρος Κρεμάλας και ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου, πέτυχαν από μία νίκη σε εθνικό αλλά και σε βαλκανικό επίπεδο, στην κατηγορία Open/F110. Το Σάββατο, την νίκη πέτυχε ο Σταύρος Κρεμάλας, με τον Παπατριανταφύλλου στην 2η θέση και τον Παναγιώτη Σιδέρη στην 3η θέση, ενώ την Κυριακή, Κρεμάλας και Παπατριανταφύλλου άλλαξαν θέση, με τον Σιδέρη να κλείνει ξανά το βάθρο.

Στο βαλκανικό επίπεδο, ο Σιδέρης τερμάτισε στην 5η θέση, και στις δύο αγωνιστικές συναντήσεις.

Αξίζουν εδώ να αναφερθούν και οι συμμετοχές των:

  • Γιώργου Χάλαρη, που τερμάτισε στην 10η και 9η θέση, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, στους αγώνες της κατηγορίας F600 του Βαλκανικού,
  • Γιώργου Παρασκευά και Νώντα Καρυώτη, οι οποίοι πέτυχαν μία 4η και 6η θέση στην κατηγορία F1000 (Παρασκευάς) και μία 12η και 10η θέση (Καρυώτης), όπως επίσης και του Κώστα Κατραντζάκη, ο οποίος τερμάτισε στην 24η θέση το Σάββατο, αλλά στην 9η θέση την Κυριακή, στην ίδια κατηγορία.
  • Σπύρου Αντωνίου και Αντωνίας Κορρέ, και στην κατηγορία CFMOTO του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, στην οποία πλασαρίστηκαν: 1ος και 2ος για τον Σπύρο Αντωνίου, δύο 5ες θέσεις για την Αντωνία Κορρέ.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon