.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 11:08

Π.Π. Ταχύτητας 2023, 1ος-2ος αγώνας, Σέρρες

Αρχή σεζόν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών με διπλό αγώνα στις Σέρρες μαζί με αγώνα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Με αρκετά περιορισμένο αριθμό Ελλήνων αναβατών έγινε η πρεμιέρα του ΠΠΤ 2023 στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, σε μια διοργάνωση από κοινού με τη Βαλκανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (BMU) που έτρεξε εκεί τον 3ο και 4ο αγώνα του αντίστοιχου Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

Superbike

Ένας Βούλγαρος αναβάτης ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό και κάτοχος του ταχύτερου γύρου στις Σέρρες για αρκετό καιρό, ο Martin Choy ήταν ο μεγάλος νικητής και στους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι τρεις πρώτοι κατά σειρά ήταν οι ίδιοι και στους δύο αγώνες: Δημήτρης Καρακώστας (2ος γενικής και στους δύο αγώνες), Δημήτρης Παπαγγέλου (4ος γενικής και στους δύο αγώνες) και Λευτέρης Πίππος (14ος και 6ος γενικής στους δύο αγώνες).

Supersport

Μεγάλος θριαμβευτής ήταν ο Βασίλης Παντελεάκης (στην κεντρική φωτογραφία), ο οποίος νίκησε και στους δύο αγώνες, σε αμφότερες τις περιπτώσεις αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου. Μάλιστα ο Παντελεάκης έγραψε νέο ρεκόρ γύρου για την κατηγορία στις Σέρρες με 1.19.555!

Στον πρώτο αγώνα το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Τούρκο Furkan Eryilmaz, ενώ στον έτερο αγώνα της κατηγορίας τρίτος τερμάτισε ο Ρουμάνος Ionel Pascota.

Open

Ο Σταύρος Κρεμάλας πήρε δύο νίκες στις Σέρρες, καθώς στον πρώτο αγώνα το βάθρο στελεχώθηκε αμιγώς ελληνικά με τους Δημήτρη Νικολόπουλο και Βασίλη Κουτρουμάνο να ακολουθούν.

Στον δεύτερο αγώνα πίσω από τον Κρεμάλα τερμάτισε δεύτερος ο Κουτρουμάνος στην 3η θέση γενικής – δεύτερος γενικής κατετάγη ο Σκοπιανός Nikolov Sasho – και τρίτος ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου.

Supersport 300

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας νικητής ήταν ο Τούρκος Mert Konuk, με δεύτερο τον Ντίνο Μαυρόπουλο, ο οποίος φυσικά πρώτευσε στην ελληνική κατάταξη. Πίσω του τερμάτισε τρίτος γενικής και δεύτερος στην Ελλάδα ο Απόστολος Καμζελής, ενώ το ελληνικό βάθρο συμπληρώθηκε από τη Δήμητρα Λαδά στη 18η γενικής.

Στον δεύτερο αγώνα νικητής ήταν ο Ιωάννης Περιστεράς, που είχε εγκαταλείψει στον πρώτο γύρο του εναρκτήριου αγώνα, με δεύτερο τον Μαυρόπουλο και τρίτο τον Konuk, ενώ οι άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές των Λαδά και Καμζελή δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΤ 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon