.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 22:24

Π.Π. Ταχύτητας 2022, 3ος-4ος αγώνας, Σέρρες

Με έναν ακόμη διπλό αγώνα που έγινε παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της BMU στις Σέρρες και με ελάχιστες συμμετοχές Ελλήνων ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών για το 2022.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοξένησε τον δεύτερο διπλό αγώνα που ολοκλήρωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, σε μια διοργάνωση που έγινε υπό τη σκέπη της Βαλκανικής Ομοσπονδίας BMU και στο βασικό μενού είχε τους δύο τελευταίους γύρους, 13 και 14, του βαλκανικού πρωταθλήματος.

Από ελληνικής πλευράς οι συμμετοχές ήταν απογοητευτικά λιγοστές: τρεις στη SBK, έξι στην SSP, πέντε στην Open και τρεις στην SSP300 πρακτικά συνοψίζουν τον κύριο όγκο των ελληνικών συμμετοχών. Λίγοι ακόμη Έλληνες αναβάτες έτρεξαν στις κατηγορίες F1000 και F600 της BMU, χωρίς να ακολουθούν όλο το βαλκανικό πρωτάθλημα.

Κανονικά το αρχικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος προέβλεπε και άλλον έναν αγώνα τον Σεπτέμβριο στα Μέγαρα, ο οποίος ακυρώθηκε λόγω προβλήματος με την αδειοδότηση της πίστας. Κάπως έτσι, το φετινό πρωτάθλημα περιορίστηκε στους δύο διπλούς αγώνες των Σερρών, τον Ιούνιο (17-18/6) και το σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε (22-23/10).

karakostas 3
Δημήτρης Καρακώστας (#7), Milen Georgiev (#27)

Superbike

Τρεις συμμετέχοντες, δύο αγώνες, δύο πανομοιότυπα βάθρα. Ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda) συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στον προηγούμενο διπλό αγώνα των Σερρών, κερδίζοντας και τις δύο μέρες και στρογγυλεύοντας το άθροισμά του στο απόλυτο των 100 βαθμών.

Με δύο δεύτερες θέσεις ακολούθησε ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha) και με δύο τρίτες ο Σταύρος Τριντής (Suzuki).

Στην τελική κατάταξη της κατηγορίας Superbike πρώτος τερματίζει τη χρονιά ο Καρακώστας, με δεύτερο τον Μπεγνή (69) και τρίτο τον Τριντή (61).

papageorgiou 1
Άλεξ Παπαγεωργίου

Supersport

Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) πήρε τα πάντα στην κατηγορία, καθώς ολοκλήρωσε την τετράδα αγώνων του 2022 αποκλειστικά με νίκες.

Όπως συνέβη και στη μεγάλη κατηγορία, οι πέντε Έλληνες αναβάτες που έτρεξαν το σαββατοκύριακο στις Σέρρες για τη Supersport σχημάτισαν δύο ολόιδια βάθρα: πίσω από τον Παπαγεωργίου τερμάτισαν δις με την ίδια σειρά οι Μενέλαος Κοντογιάννης (Honda) και Στέφανος Δέσκας (Yamaha),

Στη βαθμολογία προφανώς ο Παπαγεωργίου βρίσκεται πρώτος με όλους τους διαθέσιμους βαθμούς που θα μπορούσε να έχει, δηλαδή 100, ενώ δεύτερος ο Κοντογιάννης με 76 και τρίτος ο Δέσκας με 32.

panteleakis
Βασίλης Παντελεάκης

Racing / Supersport 300

Στις Σέρρες ο Βασίλης Παντελεάκης (Honda) ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής κατηγορίας Racing και έτρεξε μαζί με τους αναβάτες των SSP300, για να πάρει με πολύ μεγάλη διαφορά δύο νίκες απέναντι σε εγχώριους και διεθνείς αντιπάλους.

Φυσικά καθάρισε την κατηγορία Racing του πανελληνίου παίρνοντας όλες τις νίκες της χρονιάς για ένα σύνολο 100 βαθμών.

Η μάχη της Supersport 300 κατηγορίας για το πανελλήνιο αφορούσε δύο αναβάτες, τους Απόστολο Καμζέλη (Yamaha) και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο (Yamaha), οι οποίοι τερμάτισαν και τους δύο αγώνες με αυτή τη σειρά – ή στη γενική, μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες της BMU, τερμάτισαν στις θέσεις 5-6 στον πρώτο αγώνα το Σάββατο (22/10) και 6-7 την Κυριακή (23/20).

Στη βαθμολογία της SSP300 οι δύο αναβάτες ισοβαθμούν στους 90 βαθμούς.

mavropoulos 1
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Open / Senior

Στην Open κατηγορία ο Γιάννης Κλαδογένης πήρε δύο ακόμη νίκες και στρογγύλεψε την απόλυτη κυριαρχία του στους 100 βαθμούς και την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Πίσω του τερμάτισαν δύο φορές με την ίδια σειρά οι Δημήτρης Νικολόπουλος και Γιώργος Κύριος.

Για τη Senior κατηγορία οι δύο συμμετέχοντες έβγαλαν δύο ίδια αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία νικητής και στους δύο αγώνες και πρώτος στην κατάταξή της είναι ο Γιώργος Χάλαρης και δεύτερος ο Μιχάλης Κύριος.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα παραπάνω δεν αποτελούν την επίσημη βαθμολογία, την οποία θα πρέπει να ανακοινώσει κανονικά η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., ανακηρύσσοντας τους πρωταθλητές του 2022. Οι βαθμολογίες που έχουμε αναφέρει προέκυψαν από δικούς μας υπολογισμούς, βάσει των αποτελεσμάτων στους δύο τελευταίους αγώνες, προστιθέμενα σε αυτά του Ιουνίου.

trintis
Σταύρος Τριντής (#44)

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνων και βαθμολογίες Π.Π.Τ. 2022

Φωτογραφίες: Βουλγαρική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας BMF

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 22:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon