.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 07:21

6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ Σπερχειάδα

 

 

Εκπληκτικός Αγώνας

Δελτίο τύπου

Φωτογραφίες: Race photo / enduro.gr

Συνεπής στις καλές διοργανώσεις η λέσχη ΑΛΜΟΣ διοργάνωσε τον έκτο αγώνα Πανελληνίου πρωταθλήματος motocross στην πανέμορφη πίστα της Σπερχειάδας. Ο “μοτοκροσάδικος” καιρός μαζί με την εμπειρία των ανθρώπων της λέσχης και την συμβολή της ΟΜΕ συνέθεσαν για άλλη μια φορά έναν εκπληκτικό αγώνα αντάξιο του θεσμού. Βέβαια όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την συμβολή του Δημάρχου της Σπερχειάδας Νικολάου Τζιβελέκα που τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα και πραγματοποίησε τις απονομές των νικητών μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Γεώργιο Χατζή.


Η εκπληκτική οργάνωση συνοδεύτηκε από αντίστοιχους αγώνες όπου η συμμετοχή του Στέλιου Γαλατιανού στην ΜΧ1 έσπασε την μονοτονία αλλά όχι την κυριαρχία του Παναγιώτη Κουζή. Όπως πάντα στην ΜΧ2 οι όμορφες μάχες συνεχίστηκαν με τους κύριους διεκδικητές του πρωταθλήματος Σπύρο Κοσμά και Ανάργυρο Τσαρνά να μοιράζονται θέσεις και βαθμούς. Το θέαμα δεν έλειψε από καμία κατηγορία παρά τις μειωμένες συμμετοχές που παρουσιάζονται πάντα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Οι 350 περίπου θεατές απόλαυσαν ποιοτικό θέαμα και παρακολούθησαν για πρώτη φορά στην πίστα της Σπερχειάδας αγώνα της κατηγορία Quad R, η οποία επανήλθε στο πρωτάθλημα.

ΜΧ1
Η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία του Στέλιου Γαλατιανού έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα και έσπασε την μονοτονία της πρώτης θέσης που έχει επιβάλει ο πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής. Βέβαια ο Κουζής δεν διέκοψε το αήττητο σερί του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη αλλά ειδικά στο πρώτο σκέλος χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να περάσει σε μια περίπτωση, και να κρατήσει πίσω του τελικά τον πιεστικό Γαλατιανό. Σε λίγο πιο χαλαρά επίπεδα κυμάνθηκε το δεύτερο σκέλος με τους Κουζή και Γαλατιανό να κάνουν το ένα δύο και τον Δημήτρη Βαγγελάκο να τους πλησιάζει από την τρίτη θέση χωρίς όμως να τους απειλήσει ουσιαστικά. Παρά τις δυνατές μάχες για τις πίσω θέσεις η πρώτη εξάδα ήταν η ίδια και στα δύο σκέλη με τους Μανώλη Σκύβαλο, Κων/νο Τζιώρα και Χρήστο Κασιούμη να την πλαισιώνουν με αυτή την σειρά.



ΜΧ2
Διατηρώντας την βαθμολογική τους διαφορά στους 17 βαθμούς οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος πήραν από μια πρώτη και μια τρίτη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κοσμάς μετά από μάχες με τους Δημήτρη Κοντολέτα και Ανάργυρο Τσαρνά κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση όπου και τερμάτισε. Δεύτερος τερμάτισε ο Κοντολέτας που οδήγησε δυνατά και περιόρισε στην τρίτη θέση τον Τσαρνά που είχε πρόβλημα με τα γυαλιά του. Στο δεύτερο σκέλος επικράτησε σχεδόν από την αρχή ο Τσαρνάς με δεύτερο και πάλι τον Κοντολέτα και τρίτο αυτήν την φορά τον Κοσμά που αντιμετώπισε πρόβλημα και αυτός με την σειρά του στην μοτοσικλέτα του. Τέταρτος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας με τους Γιάννη Τουρατζίδη και Βαλάντη Λαγούδη να μοιράζονται την πέμπτη θέση ενώ δύο έκτες πέτυχε ο Σαράντης Κουφός.

ΟΡΕΝ Α
Αήττητος παρέμεινε ο Κων/νος Τζιώρας στην κατηγπρία για τουλάχιστον ένα ακόμα σκέλος όταν κέρδισε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας το Σάββατο. Στο δεύτερο σκέλος της Κυριακής ο Καλαμπακιώτης οδηγός αγωνίστηκε στην ΜΧ1 όπου τερμάτισε δύο φορές πέμπτος, Έτσι ο δρόμος άνοιξε για τον μόνίμος δεύτερο Θανάση Αυγέρη να πάρει την πρώτη του νίκη στον θεσμό κερδίζοντας άνετα το δεύτερο σκέλος της ημέρας ενώ στο πρώτο σκέλος είχε τερματίσει δεύτερος. Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση έφυγε ο Δημήτρης Κεραμιδάς από την Σπερχειάδα, με τον Κων/νο Κάλφα να συμπληρώνει το βάθρο του δεύτερου σκέλους ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί για πρώτη του φορά φέτος.

ΟΡΕΝ Β
Κυρίαρχος στην κατηγορία ήταν ο Βασίλης Γεωργίου κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Παύλο Σταμούλη και τον τρίτο και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γιάννη Πιλάλα. Η πρώτη τριάδα παρέμεινε η ίδια και στα δύο σκέλη.


ΜΧ65cc / MX85cc
Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ85cc βρέθηκε ο Μανώλης Κρητικός κερδίζοντας και τα δύο σκέλη αφήνοντας τον Γιώργο Αρβανίτη δεύτερο στο πρώτο σκέλος και πέμπτο μετά από πτώση στο δεύτερο σκέλος. Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση έφυγε ο Κων/νος Μπετίνης με τον Σταμάτη Κατέβα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο δεύτερο σκέλος. Στην ΜΧ65cc οι μόλις δύο συμμετοχές δεν επέτρεψαν ο αγώνας της κατηγορίας να προσμετρήσει. Και τα δύο σκέλη κέρδισε ο Δημήτρης Τουρατζίδης από τον Άγγελο Μαργαρίτη.

Quad R
Το πρωτάθλημα της κατηγορίας μετά από μια διακοπή τριών αγώνων συνεχίστηκε στην Σπερχειάδα για τον τρίτο αγώνα του θεσμού. Απόλυτος νικητής ήταν ο Άρης Τριαναφυλλου κερδίζοντας και τα δύο σκέλη αφήνοντας δεύτερο στο πρώτο σκέλος τον Γιώργο Κασσιανό με τρίτο τον Γιώργο Καπέλη ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Καπέλης πήρε την δεύτερη θέση από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και τρίτο στο σκέλος Ζαχαρία Χριστόπουλο.



Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Μεγαλόπολης στις 23-24/10/10


 

Αποτελέσματα


{edocs}images/stories/pinakes/apotelesmata/motocross/sperxeiada/,720,600{/edocs}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MX Τρίκαλα Πρωτάθλημα Motocross A.MOT.O.E. »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon