.
Κατηγορία MiniGP
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 12:49

MiniGP 2015, 2ος αγώνας, Μέγαρα

 

Χωρίς συμβιβασμούς!

 

 

Χωρίς συμβιβασμούς στο θέαμα, στον συναγωνισμό, στην αθλητική ένταση και στο ύψος του στόχου, εμφανίστηκαν στο θερμό, θερινό, περιβάλλον της πίστας κάρτ των Μεγάρων όλοι οι γνωστοί πρωταγωνιστές του MiniGP Cup!

Το απίστευτα δύσκολο περιβάλλον των καιρών δεν εμπόδισε κανέναν (σχεδόν, οι –δικαιολογημένες- απουσίες ήταν ελάχιστες) να δείξει το πραγματικό του εαυτό και όλοι μαζί να «στήσουν» έναν εντυπωσιακά όμορφο και δυνατό αγώνα. ,

KidGP


Πρώτα και καλύτερα φυσικά τα καταπληκτικά παιδιά του KidGP (7-10 ετών), που προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στην πίστα, με τον Βασίλη Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, Blata) να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και να φτάνει στην 2η, άνετη, νίκη του φέτος, αρκετά μπροστά από τον Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Blata). Φρόντισαν όμως οι Αγγελος Μερεμέτης (ΦΙΑΜ, Blata) Χρήστος Κώτσης (ΑΡΗΣ, Blata) και ο Δωδεκανήσιος Σπύρος Φουρθιώτης (Ικαρος Ρόδου, Blata) να δώσουν μια τρομερή τριπλή μονομαχία για την 3η θέση τερματίζοντας με αυτή την σειρά. Μια μικρή πτώση στις δοκιμές, κράτησε τον Κώστα Τσόκαλη εκτός αγώνα.

MiniGP1

Αντίστοιχα άνετη η νίκη του Χρήστου Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Kayo) στην κατηγορία MiniGP1 (9-13 ετών) όπου ο «δεν το βάζω κάτω» Νίκος Ελευθεριάδης (Ομάδα 65, IMR) τινάχτηκε στην εκκίνηση και πέρασε 2ος, μένοντας εκεί μέχρι τον τερματισμό παρά την ασφυκτική πίεση και τις επιθέσεις του Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) που τερμάτισε λίγα εκατοστά πίσω του! Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Θεσσαλονικιός Απόστολος Καμζέλης (ΜΟΒΕ) που μαθαίνει το νεοαποκτηθέν, δίχρονο, Metrakit του και μειώνει την απόστασή του από τους πρώτους,

MiniGP

Μπορεί η μεγάλη μάχη να μην έγινε στην κατηγορία MiniGP (14-17 ετών) αφού ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε ξανά πολύ δυνατός στα Μέγαρα, η νίκη του όμως σε συνδυασμό με την «δευτεριά» του μεγάλου αντιπάλου του, του Νότη Παπαπαύλου (ΑΡΗΣ, IMR) έφερε βαθμολογική ισοβαθμία και αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς !! Επανεμφάνιση στο MiniGP Cup του πολύ καλού Βασίλη Κορωνάκη (ΑΜA, VMC) ομ οποίος εμφανίστηκε, από την μακρινή Κέρκυρα, την Κυριακή το πρωί μόλις, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στην πίστα, πέρασε και πολύ γρήγορα στην 2η θέση στον αγώνα, ο Παπαπαύλου ανταπάντησε, ο Κορωνάκης προσπάθησε να πιέσει αλλά το παράκανε και έπεσε για να συνεχίσει καταφέρνοντας να περάσει τον επίσης επανακάμψαντα Κυριάκο Λιούτα (ΑΡΗΣ, IMR) στον τελευταίο γύρο.

IMR Cup

Μαζί με το αναβράζον εφηβικό αίμα και οι μεγαλύτεροι λάτρεις των ταχύτατων μικρών μοτοσυκλετών που επανδρώνουν το IMR Cup όπου στην ομώνυμη κατηγορία ο Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα 65) απέδειξε ότι η νίκη του στον 2ο αγώνα στην Καλαμάτα δεν ήταν καθόλου τυχαία, ο Γιάννης Λογοθέτης (Ομάδα 65) οδήγησε ιδιαίτερα κεφάτα και επιθετικά τερματίζοντας στην 2η θέση, κοντά στον Στυλιάδη με τον βελτιωμένο Χάρη Μουρατίδη (ΦΙΑΜ) να κερδίζει την μονομαχία του με τον επανερχόμενο Τάσο Σπερελάκη (ΛΕΜΟΤ). Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65) που τερμάτισε 2ος στην Καλαμάτα και στα Μέγαρα επικράτησε του σταθερού Γρηγόρη Ελευθεριάδη (Ομάδα 65)

Open Pit Bikes

3 αγώνες φέτος, 3 νικητές στην κατηγορία των Open Pit Bikes, όπου ο Μάνος Φασουλάκης (Ομάδα 65 IMR) ένας από τους αφανείς ήρωες της όμορφης περιπέτειας που λέγετε MiniGP Cup, κατέκτησε την 1η του νίκη. Ελάχιστα πιο πίσω ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) κατέκτησε την 2η θέση μετά από μια τρομερή μονομαχία με τον Αποστόλο Λιάκο (Ομάδα 655, IMR) μονομαχία από την οποία αποχώρησε λόγω πτώσης ο Ροδίτης Μάριος Κασάπης (Ικαρος, Monster Pro) που συνέχισε τον αγώνα τερματίζοντας 5ος πίσω από τον έτερο Δωδεκανήσιο, τον Κώστα Αυγηρέλη (Ικαρος Ρόδου, Ayrton KSR, Κώς). Πτώση και εγκατάλειψη για τον Δημ. Παπαγγέλου.

Καλοκαιρινή ανάπαυλα και επαναφορά στην δράση, στις 6 Σεπτεμβρίου για το IMR Cup (Θεσσαλονίκη) και στις 11 Οκτωβρίου για όλους, πάλι, μαζί στις Αφίδνες.

Ευχαριστούμε την ΛΕΜΜεγάρων για την βοήθεια, τον Κώστα Γκαζή και τον Λευτέρη Κραουνάκη για τις όμορφες φωτό, και φυσικά την γνωστή «ομάδα» των Θ.Τζαβάρα και Δ. Γεράρδη για τα βιντεοστιγμιότυπα

www.minigp.gr

 Φωτογραφίες

 Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MiniGP 2015, 1ος αγώνας, Kartodromo MiniGP 2015, 3ος αγώνας, Grand Finale »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon