.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 16:55

Βάθρο για τη Δήμητρα "Τζο" Λαδά στον διπλό αγώνα στις Σέρρες

Η Δήμητρα "Τζο" Λαδά, συνεργάτις του bikeit! συμμετείχε στον 1ο & 2ο, διπλό αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία Supersport 300 και στους δύο αγώνες αλλά και την 11η και 12η, αντίστοιχα, θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα.

-Πώς ήταν η εμπειρία σου σε ένα διεθνή αγώνα;

Τζο Λαδά: Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα διεθνή αγώνα και μπορώ να πω πως ήμουν ενθουσιασμένη με την ιδέα. Οι συμμετοχές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, ειδικά από πέρυσι που ξεκίνησε η πανδημία και πολύς κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά ή ζει με τα επιδόματα, είναι ιδιαίτερα πεσμένες σε αριθμό. Ήταν μια ευκαιρία να συμμετάσχω σε έναν αγώνα με πολλές συμμετοχές αλλά και να δω "τι ψάρια πιάνω" κι εκτός Ελλάδος.

-Καινούρια χρονιά, καινούρια μοτοσυκλέτα. Πώς πήρες την απόφαση να προχωρήσεις στο πρωτάθλημα με μια Yamaha R3;

Τζο Λαδά: Η ΚΤΜ που με στήριξε πέρυσι με την παροχή αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε στην αρχή της χρονιάς την απόσυρσή της από τα πανελλήνια πρωταθλήματα μέχρι νεωτέρας. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία η οποία έληξε για λόγους πέραν της σχέσης μας, η οποία εξακολουθεί να είναι άριστη.
Έτσι λοιπόν έπρεπε να βρω αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά κυρίως ομάδα να με υποστηρίξει στους αγώνες. Απευθύνθηκα στο Μάκη Σιφναίο, το μηχανικό και πολυπρωταθλητή της κατηγορίας Racing 250, με την ομάδα του οποίου έτρεχα στα Racing 125 από το 2004 έως το 2007. Με ξέρει, τον ξέρω, είμαστε φίλοι από τότε και τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Γνωρίζει τον τρόπο που οδηγώ και ξέρει πώς να μου μιλήσει για να βελτιωθώ. Αντίστοιχα, θα του πω κάτι που νιώθω στη μοτοσυκλέτα και θα με καταλάβει και θα το βελτιώσει αμέσως. Εν ολίγοις, συνεννοούμαστε και πάνω απ' όλα, λόγω της φιλικής μας σχέσης περνάμε πάντα ωραία στους αγώνες!
Πηγαίναμε μαζί με το Μάκη και την οικογένειά του για motocross από το φθινόπωρο και συζητήσαμε εκτενώς τον τρόπο που θα μπορούσα να ξαναμπώ στην ομάδα. Ο τρόπος αυτός θα ήταν να οδηγήσω Yamaha R3, μιας και το συνεργείο του είναι Yamaha. Έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση της ιδανικής για εμένα μοτοσυκλέτας η οποία ήταν έτοιμη λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

-Πώς ένιωθες που θα οδηγούσες τη νέα μοτοσυκλέτα πρώτη φορά στα ελεύθερα δοκιμαστικά του αγώνα;

Τζο Λαδά: Ενθουσιασμένη, θα έλεγα. Είχα οδηγήσει σε μόλις 3 track days μετά το πέρας του περσινού πρωταθλήματος, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες για να κρατήσω την επαφή με την αγωνιστική οδήγηση. Έκανα κάποιες προπονήσεις με minibikes κι έκανα πολλές προπονήσεις motocross, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα για τον αγώνα να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη. Φυσικά, οι προπονήσεις μου με ή χωρίς μοτοσυκλέτα ήταν 6 την εβδομάδα κι αυτό με έκανε να νιώθω πως έχω κάνει το καλύτερο που μπορώ κι ανέβηκα Σέρρες με αυτοπεποίθηση. Η προετοιμασία μου άλλωστε φάνηκε στη φυσική μου κατάσταση μετά από ένα πιεστικό τετραήμερο αγωνιστικής οδήγησης στις Σέρρες.

-Ένας διπλός αγώνας στις Σέρρες έχει πολλά έξοδα. Πώς ανταποκρίθηκες σε αυτή την πρόκληση, δεδομένου ότι εργάζεσαι σ' έναν εκ των περισσότερο πληττόμενων χώρων από την πανδημία, αυτό των γυμναστηρίων;

Τζο Λαδά: Ακριβώς λόγω της καραντίνας και των συνεχώς εναλλασσόμενων μέτρων από το κράτος, το πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας ανακοινώθηκε αργά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο δύσκολη η αναζήτηση χορηγών. Στον τομέα αυτό με βοήθησαν οι φίλες μου και τελικά τη λύση τη βρήκαμε μέσα στην ομάδα "Moto Femmes". Τα κορίτσια εκδήλωσαν ενδιαφέρον να με βοηθήσουν να βρω χορηγούς με μια πραγματικά συγκινητική κινητοποίηση. Τελικά οι δύο χορηγοί μου, τα ελληνικά γυαλιά ηλίου "ΟΚΙΟ sunglasses" και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες "RiAct Insurance" βρέθηκαν μέσα από την ομάδα, καθώς είναι κοπέλες της ομάδας οι ιδιοκτήτριες. Με πολλή αγάπη μου κάλυψαν ένα πολύ σημαντικό μέρος του κόστους των αγώνων και σε αυτές προστέθηκε ο Μάριος Πέτρου, με το κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού "Xtreme Stores" Αμπελοκήπων, ο οποίος τρέχει κι ο ίδιος στην κατηγορία Open κι υπήρξε χορηγός μου στο παρελθόν, στη "χρυσή" εποχή μου με τα απόλυτα ρεκόρ.

-Πόσο δύσκολος ήταν ένας διπλός αγώνας, με διεθνείς συμμετοχές και καινούρια μοτοσυκλέτα;

Τζο Λαδά: Το τετραήμερο ήταν αρκετά πιεστικό, καθώς έπρεπε αρχικά να στήσουμε τη μοτοσυκλέτα. Η θέση οδήγησης και μετά το γρανάζωμα που θα με βολέψει για τη συγκεκριμένη πίστα και στο ρυθμό που μπορώ τη δεδομένη στιγμή αν οδηγήσω μια καινούρια μοτοσυκλέτα. Μας πήρε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης να κάνουμε αλλαγές και να μπαίνω να οδηγήσω, να βγαίνω να συζητάμε που χάνω και πού κερδίζω με το συγκεκριμένο στήσιμο, ώστε να καταλήξουμε σε μια γενική εικόνα του προς τα πού τείνουμε για το συγκεκριμένο αγώνα.

Την Παρασκευή είχαμε μόλις τρία ελεύθερα εικοσάλεπτα δοκιμαστικά στη διάθεσή μας, οπότε δεν είχαμε την πολυτέλεια των πολλών αλλαγών. Καταλήξαμε στο στήσιμο με το οποίο έκανα το ταχύτερο γυρολόγιο των δύο ημερών και μείναμε εκεί.

Το πρωί του Σαββάτου είχαμε τις δύο χρονομετρημένες δοκιμές και το μεσημέρι, τον αγώνα. Χάρηκα τρομερά όταν είδα στ' αποτελέσματα των δοκιμών πως στήνομαι 11η στους 16 οδηγούς, δεδομένου ότι οι βαλκάνιοι συναθλητές μας δεν είχαν περιορισμούς στις προπονήσεις τους όταν εμείς απαγορευόταν να μετακινηθούμε ακόμα κι από δήμο σε δήμο, οπότε ήταν πολύ καλά προπονημένοι. Αυτό μου έδωσε θάρρος. Στον αγώνα του Σαββάτου μπόρεσα να μείνω μέσα στο γκρουπάκι των οδηγών που είχαν περίπου τους ίδιους και λίγο καλύτερους χρόνους από εμένα στις δοκιμές, "παίζοντας" με δυο ξένες κοπέλες, με εναλλαγές θέσεων στους μόλις 10 γύρους του αγώνα. Αφού μελέτησα την κοπέλα που ήταν μπροστά μου και βρήκα το σημείο που μπορώ να την περάσω και να της κάνω διαφορά πριν την καρώ σημαία, ήμουν έτοιμη να κάνω την κίνησή μου αλλά το κιβώτιο ταχυτήτων του R3 μου δεν είχε την ίδια άποψη. Η 3η σχέση δεν κούμπωσε σε κατέβασμα από 4η κι έτσι έχασα πολύτιμο χρόνο, που μάζεψα μέχρι τον τερματισμό αλλά δε μπόρεσα να κάνω την κίνησή μου. Παρ' όλα αυτά, μια 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και μια 11η στο βαλκανικό και, πάνω απ' όλα, φτάνοντας το στόχο μου να "σπάσω" το 1:40 άφησαν εμένα και την ομάδα μου απόλυτα ικανοποιημένους.

Την Κυριακή έκανα μια πάρα πολύ καλή εκκίνηση και πέρασα στο μπροστινό γκρουπάκι οδηγών, όμως δε μπόρεσα ν' ακολουθήσω το ρυθμό τους. Σ' ένα προσπέρασμα από γρηγορότερο οδηγό έχασα άλλη μια θέση κι έτσι τερμάτισα 12η στο βαλκανικό αυτή τη φορά. Δεδομένης της έντασης και του τρομερού όγκου δουλειάς που έπρεπε να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το ότι τερμάτισα μία θέση μόλις πιο πίσω από το Σάββατο και 3η πάλι στο πανελλήνιο, με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη.

-Τώρα το πρόγραμμα έχει διακοπές;

Τζο Λαδά: Το πρόγραμμα έχει προπόνηση, μιας και τώρα ξέρω τ' αδύναμα σημεία μου που πρέπει να δουλέψω μέχρι τον αγώνα του Σεπτεμβρίου, ελπίζω σε διακοπές για να ξεκουραστώ σωματικά και πνευματικά και ανυπομονησία για τον επόμενο αγώνα! Σιγά-σιγά θέλουμε να οργανώσουμε και μια δράση σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, οπότε έχουμε δουλίτσα μέχρι το Σεπτέμβριο!

Θέλω να κλείσω με ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην ομάδα μου, "Σιφναίος Bike Performance" και στους χορηγούς μου, "ΟΚΙΟ sunglasses". "RiAct Insurance", "Xtreme Stores" (κατάστημα Αμπελοκήπων), τη "Rise Custom Gear" για τα ρούχα της ομάδας, την εταιρία "Extra Products Τασούλης", τη "Τζωρτζόπουλος Moto Fashion" για τον εξοπλισμό μου, τα "Energy Balls" της Rho Foods που μας κράτησε ενεργοποιημένους όλο το τετραήμερο με τις μπουκίτσες δημητριακών της και το "bikeit" που είναι δίπλα μου σε αυτό το εγχείρημα.

Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon