.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 09:43

Η Δήμητρα «Τζο» Λαδά χρειάζεται την στήριξη μας

Μία από τις λίγες γυναίκες-αθλήτριες μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα αγωνίζεται για την αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στους αγώνες μοτοσυκλέτας και σε αυτό μπορούμε να την βοηθήσουμε όλοι. 

Η Δήμητρα «Τζο» Λαδά είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες-αθλήτριες μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας και, εκ των πραγμάτων, μία από τις πιο έμπειρες με εμπλοκή στον χώρο και τις πίστες, εδώ και δεκαετίες αλλά και πρωταθλήματα στο παλμαρέ της. Τα πράγματα όμως δεν είναι ρόδινα στον χώρο: Η συμμετοχή σε αγώνες μοτοσυκλέτας, ειδικά για τους αθλητές που έχουν διεθνή όνειρα και στόχους, είναι ακριβή και οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται, πολλοί. Επίσης, δυστυχώς, ακόμη στον χώρο βασιλεύει η προκατάληψη για τις γυναίκες και η «ανδροκρατία» και οι γυναίκες, όσο καλές και να είναι, αντιμετωπίζονται καχύποπτα και δύσπιστα από το κοινό και τις διοργανώσεις.

Για αυτό τον λόγο, η «Τζό» δημιούργησε μια νέα σελίδα συγκέντρωσης πόρων (crowdfunding) στην οποία μας προσκαλεί να ενισχύσουμε την προσπάθεια της, η οποία έχει και έναν πολύ μεγαλύτερο σκοπό; Την αφύπνιση του κοινού και των διοργανώσεων, ως προς τις γυναίκες αθλήτριες και την παρουσία τους στους αγώνες και τα πρωταθλήματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις δηλώσεις της ίδιας, για την νέα της κίνηση μέσα από την ομάδα Moto Femmes Racing Team των Moto Femmes Hellas

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες!
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διάθεσή σας ν' αγκαλιάσετε την προσπάθειά μου στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, με όλους τους τρόπους. Θέλω να πιστεύω πως η αφοσίωσή μου σ' ένα μεγάλο στόχο, στο άθλημα το οποίο στο μυαλό των περισσοτέρων είναι "για τους άντρες", δίνει το έναυσμα και σε άλλες γυναίκες ν' ακολουθήσουν το όνειρό τους άσχετα με το "τι θα πει ο κόσμος".
Στα πλαίσια της καμπάνιας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για να υποστηρίξω τη συμμετοχή μου και με τη γλυκειά παραίνεση πολλών κοριτσιών της ομάδας, δημιούργησα την πλατφόρμα fundraising που παραθέτω πιο κάτω.
Προσπάθησα πολύ να σκεφτώ πώς αυτό μπορεί να γίνει ανταποδοτικά. Αυτό που θα γίνει θα είναι η μοτοσυκλέτα μου να "φοράει" το σήμα της ομάδας μας, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και δίνοντας μια νοητή γροθιά στα φυλετικά και ηλικιακά στερεότυπα, που δυστυχώς συναντάμε σα γυναίκες παντού. Επιφυλλάσσομαι και για πρακτική ανταπόδοση, που θα μπορώ σύντομα να σας ανακοινώσω.
Σας ευχαριστώ όλες για το κύμα υποστήριξης που δέχομαι και να ξέρετε πως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, όπως κάνω πάντα.

 

https://gogetfunding.com/moto-femmes-racing-team/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 10:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon