.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 11:10

Ο Δημήτρης Καρακώστας στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας CIV

Ο Έλληνας αναβάτης της Honda που προηγείται στη βαθμολογία των Supersport έτρεξε έναν αγώνα ως wild car στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας, κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ γύρου με Supersport μοτοσυκλέτα στην πίστα των Σερρών με 1:19.975, εκμεταλλεύτηκε το κενό στο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (δεν έχει αγώνα ως τον Σεπτέμβριο) και επισκέφτηκε την Ιταλία για να πάρει μια γεύση από ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα με την αγωνιστική του CBR600RR.

Στην πίστα Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola, ο Καρακώστας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους κορυφαίους Ιταλούς αναβάτες του πρωταθλήματος, και στους δύο αγώνες που έτρεξε έδειξε σαφή δείγματα του ταλέντου του, βελτιώνοντας ριζικά τους χρόνους του μέσα σε ελάχιστες δοκιμές και μη έχοντας ιδιαίτερη γνώση της πίστας – όπου είχε ξανατρέξει πριν τρία χρόνια με Honda CB650 στο European Junior Cup.

Ας διαβάσουμε τι έγραψε ο ίδιος για την εμπειρία του:

“Απίστευτη εμπειρία!!! Στον σημερινό αγώνα ήμουν ανταγωνίσιμος και υπήρξαν δυνατές μάχες. Βελτίωσα τον χρόνο μου κατά 1:221 δευτερόλεπτα, μείωσα τη διαφορά μου με τον χρόνο του πρώτου στα 3:764 δευτερόλεπτα και τερμάτισα 22ος στους 32 αγωνιζόμενους, με ταχύτερο γύρο 1:57:156. Ήταν ένα έντονο και υπέροχο τριήμερο αγώνα και χάρηκα πολύ την ευκαιρία που μου δόθηκε. Είχα μεγάλη συμπαράσταση από τους Έλληνες εδώ, αλλά και από όλους εσάς που μου στέλνετε ευχές και μηνύματα. Η μεγαλύτερη υποστήριξη και βοήθεια ήταν και είναι του πατέρα μου και τον ευχαριστώ πολύ. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις.”

Στον πρώτο αγώνα είχε τερματίσει 25ος μεταξύ 35 αναβατών, αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι το πόσο βελτίωσε τους χρόνους του με ελάχιστο χρόνο εξοικείωσης με την πίστα, ξεκινώντας στις πρώτες δοκιμές με διαφορές της τάξης των 6 δευτερολέπτων από τους ταχύτερους, για να φτάσει στα 5.5 από τον νικητή στον πρώτο αγώνα και στα 3.7 στον δεύτερο. Στα πρώτα session δοκιμών έθεσε ως πρώτο στόχο να πέσει κάτω από τα 2 λεπτά και στο τέλος του αγώνα είχε γράψει 1:57.156! 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon