.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:42

Π.Π. MX 2019: Σαρώνει η Υamaha σε όλες τις κατηγορίες – Δελτίο Τύπου

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross για το 2019 έπεσε στην Νέα Γωνιά Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου.

Το πρωτάθλημα στην Α΄ Εθνική του Motocross, την ΜΧ1, κέρδισε άξια και μετά από πολλή δουλειά και αφοσίωση, ο Γιάννης Τουρατζίδης με Yamaha YZ450F. Ο Γιάννης παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τα περισσότερα σκέλη από κάθε άλλον αναβάτη της κορυφαίας κατηγορίας!

Η απουσία των αναβατών της ΜΧ1 από τον δύσκολο τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος έγινε ελάχιστα αισθητή γιατί παρών ήταν ο κορυφαίος αναβάτης των Βαλκανίων Βούλγαρος Michael Ivanof, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Τουρατζίδη πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου.

03
Γιάννης Τουρατζίδης

Η απουσία αυτών των αναβατών από το βάθρα που πλαισίωναν τον πρωταθλητή της κατηγορίας στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος αναπληρώθηκε επάξια από τους μικρούς αθλητές, μέλλον του Eλληνικού motocross, που αγκάλιασαν περήφανα τον Γιάννη.

Στην ίδια κατηγορία, ο άτυχος και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Δημήτρης Κοντολέτας δυστυχώς απουσίαζε και σε αυτόν τον αγώνα. Έτσι δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 5η θέση του Πρωταθλήματος παρά την σκληρή προετοιμασία που είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι 2 άξιες νίκες σε αντίστοιχα σκέλη.

05
Αντώνης Σάγμαλης

Τα καλά αποτελέσματα δεν σταματούν εδώ. Πρωτάθλημα στην ΜΧ2Τ, με τον Αντώνη Σάγμαλη και τη Yamaha ΥΖ125LC, το οποίο είχε ήδη κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα. Αυτό όμως δε σταμάτησε τον Αντώνη από το να κερδίσει εντυπωσιακά ακόμα έναν αγώνα καθώς και την 4η θέση του Πρωταθλήματος στην ΜΧ2!

06
Ανδρέας Ανδρέου

Στην ΜΧ2, στην πρώτη του χρονιά ο Ανδρέας Ανδρέου με Yamaha ΥΖ250F οδήγησε καλύτερα από ποτέ και κέρδισε τον αγώνα εντυπωσιάζοντας όλους μας για ακόμα μια φορά! Παρά τις ατυχίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατάφερε να κερδίσει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα της ΜΧ2!

Στην ίδια κατηγορία (ΜΧ2) πολύ αξιόλογες οι συμμετοχές των Δημήτρη Τουρατζίδη και Δημήτρη Μπαξεβάνη επίσης με YZ250F, που παρά το γεγονός ότι δεν είχαν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, έφτασαν στην 7η και 8η θέση του Πρωταθλήματος αντίστοιχα!

07
Σωτήρης Φωτάκης

Η JUNIOR - ΜΧ85, ήταν η μόνη κατηγορία που οι αναβάτες μας δεν το απόλαυσαν όσο θα μπορούσαν, λόγω απουσίας και τραυματισμών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Yamaha δεν είχε θέση στους πρώτους του Πρωταθλήματος, αφού ο Νικόλας Κανελλόπουλος (Yamaha ΥΖ85), παρόλο που δεν κατάφερε να αγωνιστεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο, κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος, ενώ ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος επίσης με ΥΖ85 και με μια 7η θέση στο πρώτο σκέλος βρέθηκε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος.

Στην ΜΙΝΙ- ΜΧ65 ο νεαρός Σωτήρης Φωτάκης έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τον αγώνα του Πύργου. Βρέθηκε όμως και στην Χαλκιδική κι έτσι έκλεισε τον κύκλο του ως αήττητος πρωταθλητής της κατηγορίας!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon