.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 21:10

Δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Τηλεκατευθυνόμενα

 

Στέλιος Χατζόπουλος & Βασίλης Τσιούτσιας στο RC Bike Worlds

 

Δύο Έλληνες, ο Στέλιος Χατζόπουλος και ο Βασίλης Τσιούτσιας θα συμμετάσχουν στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τηλεκατευθυνόμενων μοτοσυκλετών RC Bikes στην Λειψία της Γερμανίας, με τα προκριματικά του αγώνα να ξεκινούν στις 11 Αυγούστου 2016.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Στέλιος Χατζόπουλος για την προσπάθεια των 2 Ελλήνων.

"Εχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που πρωτοβγήκα στην Ευρώπη να τρέξω στο Παγκόσμιο Μηχανάκια, όπως το λέμε μεταξύ μας, ή RC Bike Worlds, ή RC Bike WM (στα Γερμανέζικα, μια και γίνεται στη Γερμανία!).

Ήδη έχω επισκεφτεί την πίστα της Λειψίας το Μάιο, στο Warm Up, που περιέργως ο καιρός μας έκανε το χατίρι και δεν έβρεξε! Το αποτέλεσμά μου, 12ος στους 18 δεν ήταν ακριβώς το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον (νομίζω ότι) έμαθα την πίστα!

Τώρα, για το Παγκόσμιο, η Ελληνική αποστολή είναι διμελής: Ο Βασίλης Τσιούτσιας, γνώριμος ήδη με τα του Παγκοσμίου, μετά από μια συμμετοχή, πέρσι, στην Ισπανία, είναι -όπως και γω (σσ. Στέλιος Χατζόπουλος) - πανέτοιμος και πολύ δυνατός!

rcbikes 1

Τεχνικά, τρέχουμε με μοτοσικλέτες JABBER, προσεκτικά προετοιμασμένες από μας τους ίδιους, με ταυτόχρονη συνεχή επικοινωνία με το εργοστάσιο, με νέα καλούδια, όποτε και όπου χρειάζεται.

Τρέχουμε στην κατηγορία Stock (υπάρχουν ακόμα δύο κατηγορίες: Superbikes ηλεκτρικές και Nitro). 

Βάσει κανονισμού, τρέχουμε με ESC και μοτέρ της Reely (Γερμανίας). Το μοτέρ είναι 3215kv, δηλαδή (μάλλον 13Τ). Σε πρόσφατες δοκιμές μας στην πίστα FRT, όχι μόνο κατεβάσαμε τα προσωπικά μας ρεκόρ, αλλά ανεβάσαμε και τις τελικές μας (όχι ότι σημαίνει κάτι ιδιαίτερο) από τα 30.177 (δικό μου best lap, Μάιος 2016), σε 30.003 (Βασίλης, την προηγούμενη εβδομάδα!) και από 77-78 χλμ/ώρα στα 86 χλμ/ώρα, με το ραντάρ του Τάσου Παπαδόπουλου!

rcbikes 9

Οσον αφορά τα λοιπά μηχανικά, λόγω κανονισμού, πάλι, δεν έχουμε μπροστινό φρένο και είμαστε ακριβώς στο όριο των 1700 γραμ. (ΟΚ, +10 είμαστε, καλού κακού!)

Τα λάστιχά μας είναι Roadies Pro ή B3. Τα ηλεκτρονικά μας είναι servo Savox 1251 και δέκτες Futaba (3GR και 3ΡΚ). 

Οσον αφορά την εμφάνιση, χρησιμοποιούμε: αναβάτη της Nuova Faor και fairing JABBER ο Βασίλης, ενώ εγώ χρησιμοποιώ αναβάτη και fairing του Σλοβάκου Havel Panzel (θυμηθείτε την ιδιοκατασκευή μοτοσικλέτα νιτρο!).

rcbikes 5

Το ρεαλιστικό βάψιμο, για μια ακόμα χρονιά ανέλαβαν ο Νικήτας Νιώτης και Νίκος Γεωργιάδης, της NsquareD, ενώ τα αυτοκόλλητά μας τα έφτιαξε με μεράκι ο Στάθης Ξηνταβελώνης, της Stampotage.gr.

Οσο για τα… «χρώματά» μας, ο Βασίλης επέλεξε Leon Haslam και Aprilia RSV4 WSBK 2015, και εγώ Maverick Vinales MotoGP Suzuki 2016!

Το ταξίδι μας ξεκινά την Τρίτη 9 Αυγούστου. Έχουμε ήδη κλείσει ξενοδοχεία, αεροπλάνα, αυτοκίνητο, κλπ από πολύ νωρίς, από τις αρχές του χρόνου και πιστεύω ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Η επιστροφή μας είναι την Κυριακή 14 Αυγούστου το βραδάκι.

rcbikes 2

Μερικά links:
Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε live (χωρίς εικόνα) την πορεία των αγώνων μας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 11 Αυγούστου, με τα Προκριματικά (δείτε το Time Schedule).
http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&hId[1]=com&dId[E]=23777#

H πίστα:
https://www.youtube.com/watch?v=crT2YrJM28U

https://www.youtube.com/watch?v=huUFCZUL1Pg

Και πιθανό live video (χωρίς υπόσχεση!):
https://www.youtube.com/watch?v=k_Bk0GVv0zk"

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 09:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon