.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 22:03

Επισημοποιήθηκε! Ο Pol Espargaro στην ΚΤΜ από το 2017

 

Και οι 2 πιλότοι της Yamaha Tech3 στην ΚΤΜ!

 

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, ο Pol Espargaro σκεφτόταν σοβαρά τη μεταγραφή του από τη Yamaha στην ΚΤΜ. Ο κύβος ερίφθη, και ο Ισπανός ακολούθησε τον ομόσταυλο του, Bradley Smith, στην ομάδα των πορτοκαλί για το ντεμπούτο τους στο MotoGP το 2017!

Ο τίτλος του δελτίου τύπου της ΚΤΜ τα λέει όλα. 'Welcome & Vamos Pol Espargaro – KTM signs Spanish MotoGP star'.

pol espargaro ktm 2

"Ένα σημαντικό επόμενο βήμα στο project MotoGP Factory Racing έγινε με τη σύναψη συμβολαίου ενός ακόμα κορυφαίου αναβάτη από το τσίρκο του MotoGP. O Pol Espargaro, που κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Moto2 στα 22 του χρόνια, ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006, στα 125. Ο Pol είναι ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία, που πήρε βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και το αγόρι από την Καταλονία συνέχισε, διανύοντας μια εντυπωσιακή και επιτυχημένη καριέρα. Έχει σημειώσει 15 νίκες στα GP, ενώ ανέβηκε στο βάθρο στον αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka. Όπως και ο μελλοντικός teammate του, Bradley Smith, έχει συλλέξει πολύτιμη εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία, από το 2014."

pit beirer mike leitner

Pit Beirer (Διευθυντής αγωνιστικού τμήματος): “Είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι που μπορέσαμε να υπογράψουμε συμβόλαιο με τον Pol Espargaro, καθώς είναι ένας νεαρός σε ηλικία αναβάτης, σε φόρμα και με εμπειρία στην κατηγορία MotoGP. Τόσο ο Pol, όσο και ο Bradley, θα ταιριάξουν άριστα στην ΚΤΜ. Επίσης, στο πρόσωπο του Mika Kallio, έχουμε έναν ενθουσιώδη δοκιμαστή στην ομάδα. Μπορούμε να βελτιωθούμε μαζί, και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες στα μελλοντικά μας τεστ, και θέλουμε να δώσουμε τις ευχές μας σε όλους για ένα επιτυχημένο υπόλοιπο στη σεζόν του 2016.”

ktm paketo2

Η πρόσφατα διαμορφωμένη εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ για το MotoGP έχει ήδη ολοκληρώσει τέσσερις συνεχόμενες δοκιμές αυτή τη χρονιά, στη Jerez, στη Valencia, στο Brno και στο Misano. Τώρα, με την σύναψη συμβολαίου με τους Bradley Smith και Pol Espargaro ως αναβάτες, και του Mika Kallio ως μόνιμου δοκιμαστή, η ομάδα ολοκληρώθηκε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 00:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon