.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 11:02

KTM: Πήρε 2ο συνεχόμενο τίτλο στα 450SX με τον Ryan Dungey!

 

Κυρίαρχοι ξανά στην μεγάλη κατηγορία του AMA SX

 

Με ένα ακόμη γύρο να απομένει στο Πρωτάθλημα AMA SX, ο Ryan Dungey και η KTM πήραν τον δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Τίτλο τους στην μεγάλη κατηγορία των 450 κυβικών.

Ο Dungey κατάφερε να συλλέξει 8 νίκες και να ανέβει 15 φορές στο βάθρο, καταφέρνοντας να πάρει τον τίτλο το Σάββατο 30 Απριλίου, στο East Rutherford του New Jersey με ένα αγώνα... ρεζέρβα.

ktm dungey 3

Θυμίζουμε πως πέρυσι ο Dungey είχε χαρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας του Supercross, ενώ κατόπιν ακολούθησε και ο τίτλος στο Πρωτάθλημα ΑΜΑ Outdoors 450 Motocross Championship. Ο Dungey φρόντισε να επαναλάβει τον περυσινό του άθλο, καβάλα σε ένα KTM 450 SX-F Factory Edition, ενώ πήρε τον τίτλο με μια 4η θέση στο New Jersey -τερματίζοντας έτσι ένα απίστευτο συνεχόμενο σερί των 31 βάθρων Dungey-KTM! Ο team-mate του Dungey, Marvin Musquin βρίσκεται στην 6η θέση του Πρωταθλήματος.

ktm dungey 4

Ryan Dungey: “Σίγουρα η 4η θέση που πήρα στον τελευταίο αγώνα δεν είναι ο στόχος μας, αλλά το πρωτάθλημα είναι, και είναι ωραίο που το πήραμε, με ένα ακόμα αγώνα να υπολείπεται. Το σερί των 31 βάθρων ήταν υπέροχο, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να κάνω καποια χαζομάρα και να χάσω τον τίτλο, απλά για να το διατηρήσω. Κι αν αυτή η 4η θέση είναι ο χειρότερος τερματισμός όλης της σεζόν, μέχρι και τον 16ο γύρο, τότε... δεν νομίζω πως τα πήγαμε και τόσο άσχημα."

ktm_dungey_champions/ktm_dungey_6.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm_dungey_champions/ktm_dungey_6.jpg" alt="ktm dungey 6" width="560" height="372" />

Pit Beirer (KTM Motorsport Director):“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πήραμε ένα ακόμα Πρωτάθλημα. Το να κερδίσουμε εδώ ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων, και τα καταφέραμε για πρώτη φορά πέρυσι. Όμως είναι ένα πράγμα να κερδίζεις τον τίτλο, και άλλο να τον υπερασπίζεσαι. Η ομάδα και ο Ryan Dungey δεν κράτησαν απλά το υψηλό επίπεδο της πρώτης χρονιάς, αλλά ανέβηκαν ακόμα ψηλότερα! Ήταν υπέροχο να βλέπει κανείς τον Ryan φέτος να δείχνει τόσο δυνατός, και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε, μαζί με την ομάδα για όσα έκαναν."

ktm dungey 1

Roger De Coster (Red Bull KTM Factory Racing Team Manager):“Είμαι απίστευτα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, και που μπόρεσα να βοηθήσω τον Ryan να κερδίσει τον τίτλο για την ΚΤΜ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην Αυστρία για τη βοήθεια τους, την WP, τον Pit Beirer και ειδικά τον κ. Pierer, γιατί εκείνος είναι που επενδύει στην προσπάθεια, για να μας επιτρέψει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να αγωνιζόμαστε, και να κερδίζουμε αγώνες. Είμαι σίγουρος πως με την αφοσίωση της ομάδας στην Αυστρία, και στην ΚΤΜ, μπορούμε να επαναλάβουμε αυτόν τον άθλο ξανά και ξανά!"

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2016/ama_sx/ktm_dungey_champions{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 20:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon