.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 11:08

Ryan Dungey - Παγκόσμιος πρωταθλητής Supercross 2015!

 

Με την ομάδα Redbull KTM

 

Ο Εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, Ryan Dungey, κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο 450 Supercross για την ομάδα του, Red Bull KTM, στον 14ο γύρο του Monster Energy Supercross Series, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIM.

Η άνοδος στον αγώνα


Όταν η μπάρα εκκίνησης έπεσε για το κυρίως event, ο Ryan Dungey εκτοπίστηκε στην εκκίνηση και πήρε ανοιχτά την πρώτη στροφή, μένοντας έξω από την πρώτη δεκάδα. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ξεκίνησε γρήγορα να κάνει προσπεράσεις για να περάσει με την KTM 450 SX-F Factory Edition μοτοσυκλέτα του, μπροστά από το πλήθος των αναβατών. Στα μισά του αγώνα, βρισκόταν στην 6η θέση. Στους επόμενους γύρους, έβαλε τα δυνατά του, οδηγώντας επιθετικά ανάμεσα από τους αναβάτες, για να μπει στην πρώτη τριάδα και τελικά στην 2η θέση. Μόλις βρέθηκε στην 2η θέση, διατήρησε τον ρυθμό του και οδήγησε μέχρι τη γραμμή τερματισμού, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα 450 Supercross, το πρώτο για το brand KTM.

“Η ομάδα κι εγώ, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ” είπε ο Dungey, πάνω στο βάθρο. "Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο ωραία νιώθω. Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην πορεία, αλλά η ομάδα μου, μου στάθηκε σε όλα και μου παρείχε την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό το Πρωτάθλημα και ανυπομονώ για τον επόμενο στόχο. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.”

Δηλώσεις


Ο Stefan Pierer, KTM CEO, σχολίασε: “Το να κερδίσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι μια εξαιρετική επιτυχία και είναι πολύ μεγάλης σπουδαιότητας για την KTM. Ο τίτλος του US Supercross, είναι πολύ ξεχωριστός και τονίζει την μεγάλη δέσμευσή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο. Με επιμονή, φτάσαμε στην κορυφή αυτού του αθλήματος, κάτι που προκαλεί πολλά συναισθήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό project, και φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ryan, ο οποίος είχε μια πάρα πολύ καλή σεζόν για το 2015.”

Ο επικεφαλής Motorsports της KTM, Pit Beirer, δήλωσε: “Ένα από τα προσωπικά μου όνειρα πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ξεκινήσαμε το αγωνιστικό τμήμα του Supercross, από το μηδέν, το 2011, και αυτό που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι εκπληκτικό. Το κλειδί για τα πάντα, το οποίο αποκαλώ το καλύτερο ταξίδι στη ζωή μου, ήταν η πρώτη μου συνάντηση με τον Roger De Coster, το καλοκαίρι του 2010. Μαζί με τον Roger, δημιουργήσαμε την καλύτερη και ισχυρότερη ομάδα που μπορείτε να φανταστείτε. Από τότε, το παγκόσμιο δίκτυό μας για τους αγώνες, έχει γίνει ισχυρότερο και είναι για μας, μια 24ωρη καθημερινή προσπάθεια. Με την πλήρη δέσμευση των τμημάτων μας, R&D και Motorsports, στην Αυστρία και ΗΠΑ, καταφέραμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποδώσουμε χωρίς τους καλύτερους αναβάτες πάνω στην μοτοσυκλέτα μας, για αυτό ευχαριστούμε τον Ryan. Μας εμπιστεύθηκε σε πρώιμο στάδιο του project. Ο Ryan έθεσε κάποια σημαντικά ορόσημα για την εταιρία μας: πρώτη νίκη στο 450SX, πρώτος επαγγελματικός τίτλος Motocross Championship και τώρα έφτασε και τον τελευταίο στόχο μας, κερδίζοντας τον τίτλο του 450 Supercross. Θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα και ευχαριστώ στον Ryan.”


Επόμενος γύρος: Santa Clara, CA – 18/4/2015

 Αποτελέσματα


Αποτελέσματα κατηγορίας 450SX - Houston
1. Cole Seely (USA), Honda, 16:01.451 min (20 laps)
2. Ryan Dungey (USA), KTM, +7.455 sec
3. Eli Tomac (USA), Honda, +8.009
4. Josh Grant (USA), Kawasaki, +12.149
5. Chad Reed (AUS), Kawasaki, +13.141

Βαθμολογία κατηγορίας 450SX μετά από 14 από τους 17 γύρους
1. Dungey, 318 βαθμοί (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supercross 2015)
2. Tomac, 236
3. Seely, 223
4. Trey Canard (USA), Honda, 204
5. Reed, 199

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon