.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:37

FIM Intercontinental Games - Διηπειρωτικοί Αγώνες, νέος αγωνιστικός θεσμός

Στα πλαίσια του αγώνα MotoGP που έγινε στην ισπανική Jerez η FIM ανακοίνωσε τη θέσπιση ενός νέου διετήσιου αγωνιστικού θεσμού.

Όπως λέει και το όνομα του νέου θεσμού, FIM Intercontinental Games, πρόκειται για μια συνάντηση αναβατών από όλον τον κόσμο που θα λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και θα ονοματίζεται από την πόλη που θα τη φιλοξενεί.

Η παρθενική διοργάνωση θα ονομαστεί FIM Intercontinental Games Jerez 2024, καθώς θα φιλοξενηθεί στην πίστα Circuito de Jerez – Ángel Nieto το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.

Jorge Viegas
 FIM President
 Divers 
 GP Spain 2024 (Circuit Jerez) 26-28.04.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderekOfficial Presentation for FIM Intercontinental Games held at Circuito de Jerez – Ángel Nieto, 27 April 2024Από δεξία: Jorge Viegas (Πρόεδρος FIM), Antonio Sanz (Εκπρόσωπος τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας), Maria José Garcia-Pelayo Jurado (Δήμαρχος Jerez de la Frontera), Carmelo Ezpeleta (Dorna CEO) και Lin Jarvis (Διευθυντής Yamaha Motor Racing S.r.l)

Πρόκειται για μια πρόταση που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, προς το διοικητικό συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στα πλαίσια της φετινής επετείου 120 χρόνων από την ίδρυση της FIM. Σύμφωνα με αυτή στόχος είναι να βρεθούν αντιμέτωποι στην πίστα αναβάτες από τις έξι Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες της FIM (Continental Unions ή CONU για συντομία): Αφρική, Ασία, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία.

Η πρώτη διοργάνωση FIM Intercontinental Games θα περιλαμβάνει μόνο δύο ασφάλτινες κατηγορίες, Supersport και Supersport 300, ενώ στο μέλλον θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αγώνων, με τα Motocross και Enduro να ακολουθούν σε πρώτη φάση.

Στη φετινή διοργάνωση όλες οι μοτοσυκλέτες των συμμετεχόντων θα προέλθουν από τη Yamaha Motor Europe, η οποία θα προμηθεύσει με R7 (Supersport) και R3 (Supersport 300) τις δύο αγωνιστικές κατηγορίες, με όλες τις μοτοσυκλέτες βαμμένες στα χρώματα της κάθε CONU ομάδας.

Επίσημος προμηθευτής ελαστικών θα είναι η Dunlop, ενώ η Beta Utensili θα προμηθεύσει τα εργαλεία και λοιπό τεχνικό εξοπλισμό που θα απαιτηθεί.

FIM Staff / General / Atmosphere / Divers 
 GP Spain 2024 (Circuit Jerez) 26-28.04.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderekOfficial Presentation for FIM Intercontinental Games held at Circuito de Jerez – Ángel Nieto, 27 April 2024

Οι αναβάτες θα φορούν γάντια και φόρμες με αερόσακους από τη Spidi στα χρώματα της CONU ομάδας τους, οι μπότες θα προέλθουν από την Xpd και η Airoh θα βάλει τα ομολογκαρισμένα κατά FIM Racing κράνη GP 800. Επίσημη προμηθεύτρια καυσίμων θα είναι η Panta Racing Fuel.

Η τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης είναι ευθύνη της Dorna, ενώ η Warner Bros Discovery Sports Europe θα αναλάβει τη μετάδοση μέσω των ψηφιακών της πλατφορμών.

Κάθε Ένωση που εκπροσωπεί μια Ήπειρο (Continental Union) θα επιλέξει τέσσερεις αναβάτες ανά κατηγορία, με τουλάχιστον μια γυναίκα μεταξύ αυτών, ενώ η/ο αρχηγός της κάθε ομάδας θα είναι ένα πέμπτο άτομο που αγωνίζεται σε παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIM.

Στην πρώτη διοργάνωση του 2024 το πρόγραμμα προβλέπει τέσσερεις αγώνες, δύο για κάθε κατηγορία. Οι βαθμοί που συγκεντρώνουν ατομικά οι αναβάτες κάθε Ένωσης αθροίζονται ώστε στο τέλος να προκύψει η Ήπειρος εκείνη που θα κερδίσει τους Αγώνες.

FIM Staff / General / Atmosphere / Divers 
 GP Spain 2024 (Circuit Jerez) 26-28.04.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderekOfficial Presentation for FIM Intercontinental Games held at Circuito de Jerez – Ángel Nieto, 27 April 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon