.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 11:59

WorldWCR 2024 - Η Ana Carrasco οδηγεί τη λίστα συμμετοχών του γυναικείου πρωταθλήματος

Ένα νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκινά φέτος, αποκλειστικά αφιερωμένο στις γυναίκες με 24 συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Ο επίσημος τίτλος του είναι FIM Women’s Circuit Racing World Championship, ή WorldWCR για συντομία, και θα διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος παράλληλα με το WorldSBK. Το πρόγραμμα του WorldWCR περιλαμβάνει έξι αγώνες από τον Ιούνιο ως και τον Οκτώβριο, όλοι επί ευρωπαϊκού εδάφους και οι συμμετέχουσες θα καβαλούν όλες ίδιες μοτοσυκλέτες Yamaha YZF-R7.

Η πιο φημισμένη συμμετοχή του γυναικείου παγκοσμίου ταχύτητας ακούει στο όνομα Ana Carrasco και φυσικά πρόκειται για την Ισπανίδα που το 2018 κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο WorldSSP300 τρέχοντας μεταξύ ανδρών, ένα κατόρθωμα που δεν είχε προηγούμενο στην αγωνιστική ιστορία της μοτοσυκλέτας.

R11 Magny Cours WorldSSP300 2018 Sunday Carrasco DSC2481

Μετά από ένα μέτριο προς αθόρυβο πέρασμα από τη Moto3 η 26χρονη Carrasco επιστρέφει από τον κόσμο των Grand Prix στα paddocks του WorldSBK, όπου θα στηθεί στη σχάρα εκκίνησης του νεοσύστατου WorldWCR με την ομάδα Evan Bros Racing Yamaha Team.

Στο ρόστερ του νέου γυναικείου πρωταθλήματος θα βρούμε ακόμη αναβάτριες που έχουν πολλάκις διακριθεί στις πίστες, όπως η Ισπανίδα Beatriz Neila που έχει κατακτήσει τέσσερεις συνεχόμενες φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών από το 2020 και μετά. Στη λίστα βρίσκουμε ακόμη τη Μεξικάνα Astrid Madrigal που πέρυσι ντεμπουτάρησε στο WorldSSP300 προερχόμενη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Latinamerica 500cc το 2023 και του Italika Women’s Cup Mexico το 2021.

Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει επίσης εθνικές πρωταθλήτριες διαφόρων χωρών, όπως η Ιταλίδα Roberta Ponziani, οι Ισπανίδες Francisca Ruiz και Andrea Sibaja και η Γαλλίδα Emily Bondi.

IWD 1

Συνολικά το WorldWCR 2024 μετρά 24 συμμετοχές που εκπροσωπούν 18 διαφορετικές εθνικότητες από όλον τον κόσμο και όλες τις ηπείρους. Εξ αυτών η Ισπανία πρωταγωνιστεί με πέντε αναβάτριες, από δύο μετρούν οι Γαλλία και Νότια Αφρική, ενώ εκπροσωπούνται ακόμη οι: Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κολομβία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Νορβηγία, Ουκρανία, Ταϊβάν, Τσεχία και Χιλή.

Το πρόγραμμα για το WorldWCR 2024 έχει ως εξής:

  1. Pirelli Emilia-Romagna Round, Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - 14-16 Ιουνίου
  2. Prosecco DOC UK Round, Donington Park - 12-14 Ιουλίου
  3. Pirelli Portuguese Round, Autodromo Internacional do Algarve - 9-11 Αυγούστου
  4. Hungarian Round, Balaton Park Circuit* - 23-25 Αυγούστου
  5. Acerbis Italian Round, Cremona Circuit* - 20-22 Σεπτεμβρίου
  6. Prometeon Spanish Round, Circuito de Jerez - Angel Nieto - 18-20 Οκτωβρίου

Και η αναλυτική λίστα συμμετοχών του WorldWCR 2024:

WorldWCR 2024 lista

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 13:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon