.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 13:07

Αποκαλυπτήρια Red Bull KTM Factory Racing ενόψει MotoGP 2024

Η πορτοκαλιά εργοστασιακή ομάδα αποκαλύπτεται έναν μήνα προ της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Επιστρέφοντας μετά από μια σεζόν με απολογισμό δεύτερη θέση στην κατάταξη των Κατασκευαστών και τέταρτη στους Αναβάτες και στις Ομάδες, η ΚΤΜ παρουσίασε την ομάδα που φιλοδοξεί το 2024 να ξεπεράσει την περσινή της επίδοση.

Στην παρουσία της στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας από το 2017 η KTM έχει κατακτήσει επτά νίκες σε Grand Prix του MotoGP και δύο νίκες σε αγώνες Sprint, ωστόσο η παρουσία της εκτείνεται και πέρα της μεγάλης κατηγορίας, με πρωταγωνιστική παρουσία στις Moto3 και Moto2, καθώς και την ενιαία κλάση των φερέλπιδων αναβατών Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Για το 2024η εργοστασιακή Red Bull KTM Factory Racing δεν αλλάζει τη στελέχωσή της, συνεχίζοντας με τον 28χρονο Νοτιοαφρικανό Brad Binder στην πέμπτη του χρονιά στο MotoGP και δέκατη συνολικά με την ΚΤΜ σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας κατακτήσει το 2023 δύο νίκες σε GP (Τσεχία και Αυστρία) και άλλες δύο σε Sprint (Αργεντινή και Ισπανία), καθώς και οκτώ βάθρα.

Red Bull KTM MotoGP 2024 launch RC16s 2

Δίπλα του για δεύτερη χρονιά στα πορτοκαλί θα βρεθεί ο 29χρονος Αυστραλός Jack Miller, έχοντας το βιογραφικό του τέσσερεις νίκες σε GP και ένα βάθρο με την ΚΤΜ το 2023.

Η εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ ετοιμάζεται για τον πρώτο από τους 21 γύρους του πρωταθλήματος του 2024, το Grand Prix του Qatar στην πίστα Lusail International Circuit το τριήμερο 8-10 Μαρτίου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την παρουσίαση της Red Bull KTM Factory Racing με τις δηλώσεις των αναβατών και βασικών στελεχών της ομάδας, ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφικό υλικό στην ανάλογη ιστοσελίδα της ΚΤΜ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon