.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:06

Sic SuperMoto Day 2012

Με αναβάτες από τα MotoGP

 


Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Mattia Passini, αλλά και Max Biaggi, σε αγώνα Super Motard! To περασμένο Σάββατο αρκετοί αναβάτες των MotoGP άφησαν τις πρωτότυπες χιλιάρες τους για χάρη των κατά μισού περίπου κυβισμού Super Motard μοτοσυκλετών. Λόγος, ο αγώνας Sic Supermoto Day και η συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα “Marco Simoncelli”.

Τι είναι το SicSuperMoto Day;


Ομάδες των δύο αναβατών αποτελούμενες από έναν αναβάτη Supermoto και ένα αναβάτη είτε από τα MotoGP, είτε τα  WSBK, είτε το Motocross διαγωνίζονται σε ένα αγώνα αντοχής 58 γύρων, στη μνήμη του Marco Simoncelli.
Οι ελεύθερες δοκιμές του αγώνα ξεκίνησαν με λάστιχα για στεγνή άσφαλτο δηλαδή σλικ, ωστόσο ο καιρός έμελε να αλλάξει την κατάσταση αυτή κάνοντας την χρήση των βρόχινων αναγκαία, από τις κατατακτήριες δοκιμές. Τις μπερδεμένες αυτές συνθήκες εκμεταλλεύτηκαν οι Matt-Iddon οι οποίοι πήραν και την pole position με το χρονόμετρο να σταματάει στο 2.11.335’, ενώ από τους πιο «ασφάλτινους» γρηγορότερος ήταν ο Mattia Pasini, όντας 2ος μαζί με τον ομόσταυλο του, Ivan Lazzarini.  Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Massimiliano Verderosa και Andrea Antonelli.

Dovi – Έκπληξη

Εντύπωση έκανε ο Andrea Dovizioso, που αν και με την Ducati του MotoGP δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά λόγω  προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, στο Super motard δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την 4η θέση, μαζί με τον Mauno Hermunen. Στις «ουρές» τους βρέθηκαν οι Valentino Rossi και  Van Den Bosch.
Απογοητευμένος ήταν ο Max Biaggi ο οποίος μακριά από τη σέλα των WSBK κατάφερε μόλις μια 14η θέση στην γενική κατάταξη μαζί με τον Andrien Chareyre.

Δηλώσεις πριν τον αγώνα

Max Biaggi : «Περάσαμε καλά, αλλά τα δικύλινδρα δεν είναι και ότι καλύτερο στην βροχή. Δεν έχει να κάνει με το πλαίσιο, μόνο με τον κινητήρα που ωθεί τη μοτοσικλέτα στα πλάγια κατά το φρενάρισμα ακόμα και με λίγο άνοιγμα του γκαζιού. Ίσως να ήταν καλύτερα με ένα μονοκύλινδρο με αυτό τον καιρό, αλλά ήθελα να μείνω αναβάτης της Aprilia μέχρι το τέλος.»
Valentino Rossi : «Σε αυτή την εκδήλωση περάσαμε πραγματικά ευχάριστα, είναι από τους αγώνες που θα ευχαριστιόταν και ο “Sic”. Είμαστε όλοι εδώ για να διασκεδάσουμε και μέχρι τώρα αυτό κάνουμε. Επίσης είναι υπέροχο που τρέχω ξανά εναντίον του Max. Ήταν πολύ δυνατός στο στεγνό, αλλά εγώ  πιο γρήγορος στο βρεγμένο, οπότε μένει να δούμε τι θα συμβεί στον αγώνα.

Στον αγώνα

Οριακά πρώτοι τερμάτισαν οι Hermunen – Dovizioso μπροστά από τους Matt Winstanley και Christian Iddon κατά μισό μόλις δευτερόλεπτο. Τρίτη τερμάτισε η ομάδα των Rossi – Van den Bosch, 30’’ πίσω από τους δεύτερους. Η ομάδα του Biaggi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση αν και ο Chareyre πάλεψε για μια 2η θέση με τον Biaggi όμως να μην μπορεί να προσαρμοστεί στην μοτοσυκλέτα εν μέσω βροχής.

Αποτελέσματα

1 Hermunen / Divizioso 58 laps 06:10,6
2 Winstanley / Iddon 58 laps 06:11,1
3 Van den Bosch / Rossi 58 laps 06:39,9
4 Verde Rosa / Antonelli 58 laps 06:57,3
5 Lazzarini / Pasini 57 laps 05:58,9
8 A. Chareyre / Biaggi 57 laps 06:52,2

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cyril Despres - Γνωρίστε τον πρωταθλητή BMW 450 Street Racing »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon