.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 16:12

MotoGP – Ο Pedro Acosta στην κορυφαία κατηγορία με τη GASGAS

Η GASGAS Factory Racing Tech3 ανακοινώνει πως το 2024 ο υπερταλαντούχος Ισπανός Pedro Acosta θα ανηφορίσει στη μεγάλη κατηγορία με τη GASGAS RC16 δίπλα στον Augusto Fernandez.

Το θρίλερ που υπέβραζε σχετικά με το μέλλον του Pedro Acosta το 2024 παίρνει τέλος με την ανακοίνωση της GASGAS Factory Racing Tech3 που τον καλωσορίζει στην ομάδα MotoGP από την ερχόμενη χρονιά.

Ο 19χρονος Acosta έκανε μεγάλη εντύπωση όταν το 2021 κατέκτησε τη Moto3 στη rookie χρονιά του με την ομάδα Red Bull KTM Ajo, γεγονός που τον προώθησε στα γρήγορα στη Moto2 με την ίδια ομάδα. Εκεί πέρασε την πρώτη του χρονιά (2022) μαζεύοντας τρεις νίκες σε πέντε συνολικά βάθρα για να τερματίσει τέταρτος στη γενική κατάταξη, ενώ φέτος προηγείται στη βαθμολογία με 50 βαθμούς, έχοντας ανέβει 11 φορές στο βάθρο σε 14 αγώνες.

Το όνομά του είχε εμπλακεί εσχάτως σε διάφορες φημολογίες, οι οποίες συνήθως ξεκινούσαν είτε από το διαφαινόμενο μποτιλιάρισμα ταλέντου στην ΚΤΜ που ενδεχομένως θα έκανε δύσκολη την εύρεση χώρου για τον Acosta, ή από την ανεπιβεβαίωτη πρόθεση της Honda να τον κλέψει από την ΚΤΜ - η οποία ενδεχομένως να εντάθηκε από τη στιγμή που προέκυψε πρόωρο διαζύγιο με τον Marc Marquez.

Εν τέλει η ΚΤΜ δημιούργησε τον χώρο που χρειαζόταν, δίνοντάς του μια RC16 στα χρώματα της GASGAS δίπλα στον περσινό πρωταθλητή Moto2, τον 26χρονο Augusto Fernandez που φέτος κάνει τη rookie χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία.

Pedro Acosta Moto2 2023 India

Η μοτοσυκλέτα που θα πάρει ο Acosta είναι αυτή του 32χρονου Pol Espargaro, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη που είχε στην αρχή της σεζόν και ακόμη δεν έχει επιστρέψει στην παλιά, καλή του φόρμα.

Ωστόσο ο έμπειρος Ισπανός δε φεύγει από την ευρύτερη οικογένεια της KTM. Σύμφωνα με το σχετικό επίσημο ανακοινωθέν της GASGAS, ο Pol Espargaro “θα καλύψει μια κρίσιμη και πολύ σημαντική θέση στο αγωνιστικό πλάνο της Pierer Mobility του χρόνου”. Αυτό το πόστο δεν ονοματίζεται ακριβώς, αλλά περιγράφεται ως “να υποστηρίζει ταλαντούχους νεαρούς αθλητές”, κάτι που τονίζεται πως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Espargaro.

Ο Pit Beirer, Motorsports Director της GASGAS δήλωσε σχετικά: “Είχαμε μια σημαντική και δύσκολη απόφαση να πάρουμε στην ομάδα της GASGAS για το 2024. Ο Augusto έχει κάνει εντυπωσιακά πρώτα βήματα στο MotoGP και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι πως έχει και την ταχύτητα και την ευφυία για να συνεχίσει να προοδεύει. Ο Pedro είναι επίσης ένα πολύ σπάνιο ταλέντο που έχει ήδη κερδίσει τόσο πολύ, τόσο γρήγορα, έτσι το 2024 γι’ αυτόν θα είναι μια χρονιά μάθησης στο ψηλότερο σκαλί με τα μεγάλα παιδιά του MotoGP. Θέλω να ευχαριστήσω τον Pol για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για μας. Αυτός ο τύπος είναι πολύ σκληρός και πολύ αφοσιωμένος και γι’ αυτό θέλουμε να τον υπολογίζουμε ως σημαντικό μέρος της δομής μας. Η ευθύτητα και η διορατικότητα του Pol αξίζουν τον βαθύτερο σεβασμό μου. Ο τρόπος με τον οποίο μας βοήθησε σε αυτήν την κατάσταση υπογραμμίζει το μεγαλείο του ως προσωπικότητα και δείχνει επίσης το πάθος του για το άθλημα και τις σκέψεις του για το μέλλον. Με αυτά τα κομμάτια του παζλ στις θέσεις τους και με τον Hervé, τον Nicolas και όλη την ομάδα και την εμπειρία τους θα έχουμε έναν συναρπαστικό χρόνο μπροστά μας για τη GASGAS.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon