.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 16:06

Επίσημο - Marc Marquez τέλος από την Honda!

Η πιο επιτυχημένη συνεργασία αναβάτη-εταιρείας όλων των εποχών, φτάνει στο τέλος της με έναν μάλλον άδοξο, αλλά απόλυτα αναμενόμενο τρόπο.

Ναι, είναι επίσημο: Ο Marc Marquez φεύγει από την Honda. Ο 30χρονος Ισπανός 8άκις πρωταθλητής, που αγωνιζόταν με την ομάδα της Repsol Honda καθ’όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του στα MotoGP, αποχωρεί μετά από 10 χρόνια, έχοντας πετύχει τον αριθμό-ρεκόρ των 59 νικών.

Όπως είναι πολύ γνωστό, πλέον, ο Marc Marquez είχε υπογράψει ένα μοναδικό, για τα δεδομένα του MotoGP συμβόλαιο, 4ετούς συνεργασίας και αμύθητων αμοιβών, με την Honda, το οποίο ξεκίνησε με τον πιο άδοξο τρόπο: Τον σοβαρό τραυματισμό του Marc Marquez στην Jerez, το 2020, που σηματοδότησε το τέλος της κυριαρχίας του στις πίστες. Από τότε, ο Marquez δεν κατέκτησε ξανά κανέναν τίτλο, ενώ πέτυχε την τελευταία του νίκη το 2021.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα Paddock, ο Marc Marquez θα μετακινηθεί στην Gresini Ducati, στην οποία θα αγωνίζεται ως ομόσταυλος του αδερφού του, Alex.

Η επίσημη ανακοίνωση της HRC για την εξέλιξη, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η HRC και ο Marc Marquez επέλεξαν αμοιβαία, να τερματίσουν πρόωρα το 4ετές συμβόλαιο τους, στο τέλος αυτής της σεζόν του πρωταθλήματος. Με έναν χρόνο ακόμα να απομένει στο συμβόλαιο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν αμοιβαία να τελειώσουν την συνεργασία τους (...) καθώς είναι προς το καλύτερο συμφέρον και των δύο πλευρών να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους η καθεμία, στο μέλλον, για να πετύχουν τους στόχους τους. Και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν η μία την άλλη, στο υπόλοιπο πρωτάθλημα του 2023».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 16:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon