.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 14:16

Honda CR Electric Proto στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα ΜΧ

Η Honda θα τρέξει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό CR ως wild card συμμετοχή σε ιαπωνικό αγώνα με τον Αμερικανό Trey Canard στη σέλα του.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Honda Racing Corporation (HRC) αποκαλύπτει πως ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό CR θα τρέξει στον 8ο γύρο του D.I.D All Japan Motocross Championship 2023 που θα γίνει στο Off Road Village στην Kawagoe, στην περιφέρεια της Saitama στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Στη σέλα της πρωτότυπης CR θα βρεθεί ο 33χρονος Αμερικανός Trey Canard, πρωταθλητής AMA Pro Motocross 250 το 2010, με μια ομάδα που για την περίσταση θα ονομάζεται απλώς Team HRC.

honda electric cr 3

Η ηλεκτρική αυτή CR είναι αποτέλεσμα ενός προγράμματος που τρέχει εδώ και μερικά χρόνια από τη Mugen και είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του πρωτότυπου E.Rex που είχε δείξει η τελευταία στο Tokyo Motor Show το 2017, ενώ το 2019 επανήλθε στην ίδια έκθεση δίπλα σε ένα “δίδυμο” πρωτότυπο ηλεκτρικό CR.

Στο μεταξύ η Mugen είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο FIM E-Xplorer World Cup με το E.Rex, ωστόσο αυτό δεν υλοποιήθηκε φέτος, στην πρώτη χρονιά του νεοσύστατου παγκοσμίου κυπέλλου.

Πηγή: HRC

honda electric cr 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon