.
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 21:03

MotoGP – Προς επίλυση η… οδύσσεια του ινδικού GP

Το θέμα των ημερών όσο αφορά το ινδικό Grand Prix είναι ο χαμός με τις βίζες και τα τελωνεία, ωστόσο φαίνεται πως οδεύουμε σε μια κάποια λύση.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης ως απάντηση στο ταξιδιωτικό χάος, η Fairstreet Sports η οποία διοργανώνει τον αγώνα με την υποστήριξη της πολιτειακής κυβέρνησης του Uttar Pradesh, ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις ινδικές αρχές για να διασφαλίσει ότι όλες οι εναπομείνασες αιτήσεις για βίζα θα διεκπεραιωθούν σε εγκαίρως. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι όλα τα μέλη της ομάδας θα μπορέσουν να φτάσουν στην Ινδία εγκαίρως για να διεξαχθεί ο αγώνας όπως είχε προγραμματιστεί.

«Έχουμε ενημερωθεί για το τρέχον ζήτημα των καθυστερήσεων στη διαδικασία έκδοσης βίζας. Θα θέλαμε να μοιραστούμε ότι εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να επιλύσουμε το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σχεδόν 500 βίζες έχουν εκκαθαριστεί και ένας μεγάλος αριθμός θα γίνει σύντομα. Αφοσιωμένες ομάδες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν την έκδοση βίζας για κάθε αναβάτη, ομάδα, τεχνικούς υπαλλήλους το συντομότερο. Αυτό το περιστατικό ήταν απροσδόκητο και κάνουμε ό,τι απαιτείται για να το αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Κατανοούμε τη σημασία μιας απρόσκοπτης εμπειρίας για όλους τους συμμετέχοντες και τους συμμετέχοντες και ενθαρρύνουμε όλους να είναι υπομονετικοί και να συνεργάζονται μαζί μας και τις ομάδες.
Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην ινδική κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και την κυβέρνηση του Uttar Pradesh για τη συνεχή υποστήριξη και τον συντονισμό τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι εκκρεμείς βίζες θα διεκπεραιωθούν και όλο το προσωπικό του αγώνα που απαιτείται για τον αγώνα θα φτάσει στην Ινδία έγκαιρα και με ασφάλεια».

Σε επικαιροποιημένη δήλωση της, η διοργανώτρια πρόσθεσε ότι «λυπούμαστε για τις απρόβλεπτες καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης βίζας. Παρακαλώ κατανοήστε ότι αυτό δεν αποτελεί αντανάκλαση της αφοσίωσής μας και της σκληρής δουλειάς μας. Είναι ένα απρόβλεπτο τεχνικό σφάλμα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων εκδηλώσεων όπως αυτή.»

Σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, το MotoGP θα έχει την επιλογή να περιορίσει τις δραστηριότητες της Παρασκευής είτε εν μέρει είτε πλήρως, ένα μέτρο που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του GP της Αργεντινής, όταν τεχνικά προβλήματα στην αερομεταφορά φορτίων επέφεραν καθυστερήσεις στο Termas de Rio Hondo.

Εντωμεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος διεθνής αγώνας στην Ινδία πλήττεται από ταξιδιωτικά ζητήματα. Αρκετά μέλη της Formula 1 αντιμετώπισαν παρόμοιες καθυστερήσεις όταν το Buddh International Circuit την περίοδο μεταξύ 2011-13.

Ωστόσο, η διοργάνωση της Formula E στο Hyderabad διεξήχθη ομαλά χωρίς παρόμοια γραφειοκρατικά εμπόδια νωρίτερα αυτόν τον Φεβρουάριο.

Τέλος, από ό,τι φαίνεται ο Marc Marquez είναι ήδη στο… δρόμο για Νέο Δελχί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon