.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 13:44

Η FIM ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Γυναικών

Από το 2024 οι γυναίκες θα έχουν το δικό τους παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας, τρέχοντας μαζί με το WorldSBK.

Στο περιθώριο του αγώνα MotoGP στη Jerez το σαββατοκύριακο που πέρασε (29-30/4), οι FIM και Dorna προέβησαν σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, τη δημιουργία του FIM Women’s Motorcycling World Championship.

Το νέο πρωτάθλημα θα απευθύνεται φυσικά αποκλειστικά σε γυναίκες, θα τρέχει με κοινή μοτοσυκλέτα για όλες τις συμμετέχουσες, η εταιρεία-πάροχος της οποίας θα ανακοινωθεί στο κοντινό μέλλον.

Το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τρέξει έξι αγώνες με δύο σκέλη έκαστος και το πλάνο προβλέπει την ένταξή του στο πρόγραμμα του WorldSBK, με αφετηρία την ερχόμενη σεζόν του 2024.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που στήνεται ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας αποκλειστικά για γυναίκες, παρότι σε άλλους θεσμούς (λ.χ. motocross, enduro και trial) η γυναικείες κατηγορίες κρατούν ήδη πολλά χρόνια.

Όπως περιέγραψε ο Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής του WorldSBK, “δεν έχουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, είναι ένα σχέδιο που ακόμη εξελίσσεται διαρκώς. Είναι σημαντικό να διευρύνουμε τις διαθέσιμες ευκαιρίες και, δεδομένων των πολλών Κυπέλλων που έχουμε ήδη ξεκινήσει, πιστεύω πως είναι μια μεγάλη πρόκληση και πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι που προφέρουμε αυτήν την ευκαιρία.

“Η καλύτερη πλατφόρμα για να ξεκινήσουμε είναι η ενιαία μάρκα, κάτι που ήδη συζητάμε άτυπα με τους κατασκευαστές. Θα καθορίσουμε τις τελικές λεπτομέρειες, πάντως περιμένουμε κάτι ανάλογο με τα Supersports σε θέμα κυβισμών. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο αυτό και στην εξέλιξή του με τα χρόνια θα μπορεί να ενσωματώσει περισσότερους κατασκευαστές και ομάδες.

“Θέλουμε να φτιάξουμε έναν προορισμό για τις γυναίκες από όλον τον κόσμο, ένα πρωτάθλημα που θα μπορούν να τρέξουν και να πετύχουν. Αυτό ακόμη σημαίνει πως μπορούμε να εξερευνήσουμε νέους τρόπους προώθησης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας. Αν αρχίσουμε από το μηδέν μπορούμε να είμαστε πιο δημιουργικοί.”

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζονται κατά σειρά από αριστερά οι: Françoise Emery, CEO FIM, Jorge Viegas, πρόεδρος FIM, Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports και Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής WorldSBK.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon