.
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 18:40

MotoGP, Jerez Test - Φανερώθηκε το πλαίσιο της Kalex για τη Honda

Το.. «διχαστικό» πλαίσιο της Kalex για το HRC, ήρθε ανεπίσημα στο φως κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών στη Jerez.

Αν και δεν δόθηκε επίσημη επιβεβαίωση του πλαισίου της Kalex από το HRC, δεν υπήρξαν και.. διαψεύσεις, με τις σχεδιαστικές διαφορές από το συνηθισμένο πλαίσιο της Honda να υποδεικνύει ό,τι ο Stefan Bradl είχε ένα από τα γερμανικής κατασκευής πλαίσια στο pit box του.
Βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς κατ’ευχήν μιας και ο αναβάτης εξέλιξης της Honda σημείωσε πτώση με αρκετά χιλιόμετρα. Ευτυχώς, ο Bradl διέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο η μοτοσυκλέτα του υπέστη σημαντική ζημιά. Χάρη στις προσπάθειες των μηχανικών του HRC, η μοτοσυκλέτα επισκευάστηκε εγκαίρως ώστε ο Joan Mir της Repsol Honda να κάνει επίσης μερικούς γύρους. Από ό,τι φάνηκε όμως, ένα ηλεκτρικό πρόβλημα «κουσούρι» της πτώσης ίσως, δεν άφησε ούτε το Mir να σχηματίσει γνώμη για το νέο πλαίσιο.

«Τι σκέφτομαι για τη μοτοσυκλέτα του Stefan (με το πλαίσιο της Kalex); Έκανα μόνο έναν γύρο. Επειδή είχε ηλεκτρικό πρόβλημα, στην έξοδο της στροφής 5 είχα τα δόντια μου στο ταμπλό! Μπόρεσα να κάνω μόνο έναν γύρο και σε έναν γύρο δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Μπορεί να είναι θετικό ίσως, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε με καλύτερο τρόπο από αυτόν».

HRC_Kalex2.jpg

Εντωμεταξύ, ο Bradl δε μίλησε στα μέσα ενημέρωσης, ο Mir όμως μετέφερε αυτό που του είχε πει: «Ο Stefan ήταν χαρούμενος. Προφανώς το στυλ οδήγησης του είναι λίγο διαφορετικό αλλά είμαι σίγουρος ότι η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική. Nιώθεις ότι είναι διαφορετικά. Αλλά δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορο. Αυτό λοιπόν πρέπει να γνωρίζουμε. Καταλαβαίνεις ότι η προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική. Έχεις πιθανώς περισσότερο feedback για το τι συμβαίνει στους τροχούς, αλλά μέχρι εκεί. Επομένως, δεν μπορώ να πω τόσα πολλά, γιατί ένας γύρος για να ζεσταθούν τα ελαστικά δεν είναι ο σωστός τρόπος για να μιλήσουμε γι' αυτό». Ως προς το ενδεχόμενο δε της χρήσης του νέου πλαισίου κατά τη διάρκεια επερχόμενου Γαλλικού Grand Prix, δεν άφησε και πολλά περιθώρια: «Νομίζω ότι όχι, ειλικρινά».
Τα παραπάνω είναι κάτι που δεν περίμενε ο Alex Rins της LCR, ο οποίος δήλωσε «έκπληκτος» που δόθηκε και στο Mir η ευκαιρία να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα: «Έμεινα πολύ έκπληκτος, γιατί αρχικά μου είπαν ότι μόνο ο Stefan θα δοκιμάσει το νέο πλαίσιο και άκουσα στην τηλεόραση (!) ότι ο Joan προσπάθησε επίσης».

Ο διευθυντής της ομάδας της Repsol Honda, Alberto Puig, απέφυγε επίσης να χρησιμοποιήσει τη λέξη «Kalex», αλλά δήλωσε στο MotoGP.com τα εξής: «Είναι πολύ νωρίς για να κάνω μια σαφή δήλωση. Προς το παρόν τα vibes είναι θετικά, αλλά μόνο ο Stefan θα μπορούσε να το δοκιμάσει [το πλαίσιο της Kalex] και θα θέλαμε και άλλοι αναβάτες να πουν τη γνώμη τους. Αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο HRC, όμως οπωσδήποτε δεν είναι καλό σημάδι το να μην υπάρχει κοινή πληροφορία μεταξύ των αναβατών. Παίρνουν μήπως εντελώς στο «ανάλαφρο» το νέο πλαίσιο ή απλώς δεν θέλουν να παραδεχθούν μια εσωτερική «ήττα»; Τη 2η μεγαλύτερη ίσως, μετά από εκείνη του ψαλιδιού το οποίο επίσης σχεδίασε και κατασκεύασε η Kalex.

Οδεύουμε άραγε στη λιγότερο «Honda» RC213V όλων των εποχών; Και αν ναι, αν αποδίδει, πειράζει;

Πηγή: crash.net/motorcyclesports.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon