.
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 07:47

Valentino Rossi – Και επίσημα «Πρεσβευτής» της Yamaha

Μπορεί ο Valentino Rossi να πέρασε από τις Honda και Ducati στα 22 χρόνια του στο MotoGP, ωστόσο αναμφίβολα, στη Yamaha βρήκε τη μοτοσυκλέτα της ζωής του.

Ο Ιταλός αναβάτης και το εργοστάσιο της Iwata κυριάρχησαν στη μεγάλη κατηγορία με 4 τίτλους MotoGP τα 2004, 2005, 2008 και 2009. Κομβικό σημείο εκείνο της επιστροφής του Vale στη Yamaha μεταξύ 2013-2021, όταν και πήρε 142 βάθρα και 56 νίκες.
Δυο χρόνια μετά την.. απόσυρση του Rossi από τους αγώνες όμως, ο «Γιατρός» επιστρέφει στη Yamaha ως νέος Brand Ambassador της, ή αν προτιμάτε ελληνιστί, πρεσβευτής της.

«Φυσικά, αυτή είναι μια σπουδαία στιγμή για τη Yamaha και είναι επίσης μια συναισθηματική εξέλιξη για τους οπαδούς, στους οποίους σίγουρα λείπει η παρουσία του Valentino στο MotoGP από τότε που αποσύρθηκε από την επιτυχημένη καριέρα του. Ο Valentino και η M1 του μοιράζονταν έναν ιδιαίτερο δεσμό», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis. «Πάντα θεωρούσαμε τον Valentino ως «οικογένεια» και μόλις εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της Yamaha και να γίνει Brand Ambassador, προσπαθήσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Valentino είναι πλέον επίσημα ο πρεσβευτής μας».

Τα παραπάνω συνδέονται με ένα οξύμωρο σχήμα αν θεέλετε, μιας και δύο Ducati αποτελούν την αγωνιστική του ομάδα Mooney VR46 MotoGP. Εντωμεταξύ, η VR46 συνεργάστηκε με τη Yamaha για να κάνει το ντεμπούτο της στην Master Camp Moto2 Team το 2022. Όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, αυτή η νέα πολυετής συμφωνία ενισχύει μόνο αυτούς τους δεσμούς, με τη Yamaha να φέρνει τις μοτοσυκλέτες «προπόνησης και αναψυχής» του Vale .

«Δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια στο παρελθόν, οπότε είναι φυσικό. Αφού αποσύρθηκα από το MotoGP, συνέχισα να προπονούμαι και να οδηγώ μοτοσυκλέτες. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη μία ή την άλλη μορφή», παραδέχτηκε ο Rossi. «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο MotoGP, οδήγησα μοτοσυκλέτες της Yamaha ως μέρος του συμβολαίου μου. Αλλά ακόμα και μετά τη «σύνταξη», συνέχισα να χρησιμοποιώ Yamaha γιατί το απολαμβάνω. Είμαι χαρούμενος με τη συμφωνία που υπογράφηκε τώρα, οπότε η Yamaha και εγώ θα συνεργαστούμε σε αυτό το νέο set-up».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon