.
Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 17:17

MotoGP 2023, Ισπανία – A. Espargaro από τα παλιά στην Pole, Binder τη νίκη στο Sprint!

Μπορεί μια ελαφριά βροχή να διατάραξε την ηρεμία της Jerez, όχι όμως και του Aleix Espargaro, με τον αναβάτη της Aprilia να παίρνει την Pole Position. Ο αγώνας Sprint ωστόσο είχε εντελώς άλλη πλοκή.

Στο κατόπι του Ισπανού και με βλέψεις κορυφής, βρέθηκε ο Jack Miller με την ΚΤΜ του να εκκινούν από τη 2η θέση του grid. Η πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης συμπληρώνεται από τον Jorge Martin, με χρόνο πολύ κοντά στου Miller. Η 2η σειρά έχει και πάλι πορτοκαλί χρώμα χάρη στο RC16 του Brad Binder, ο οποίος θα έχει δίπλα του τον έτοιμο για ρεβάνς Francesco Bagnaia. Η έκπληξη της μέρας; Ο Dani Pedrosa στην 6η θέση των χρονομέτρων, αφήνοντας λίγο τα καθήκοντα του αμιγώς αναβάτη εξέλιξης της KTM σε θέση αγωνιζόμενου.

jer23a.jpg

Μια ακόμα Aprilia –δορυφορική αυτή τη φορά- εκείνη του Miguel Oliveira εκκινεί από την 7η θέση, έχοντας δίπλα του τις Ducati των Johann Zarco και Luca Marini. Η 12αδα του Q2 κλείνει με τους Maverick Vinales, Takaaki Nakagami και Alex Marquez. Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τα –μάλλον δυσάρεστα για Yamaha και Honda- αποτελέσματα εδώ.

jer23b.jpg

Αγώνας Sprint

Ο μισός αγώνας του Σαββατοκύριακου ήταν άκρως ταραχώδης, με την εκκίνηση του να επαναλαμβάνεται ένεκα κόκκινης σημαίας πριν ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος. Αιτία ήταν η «καραμπόλα» των Franco Morbidelli, Alex Marquez και Marco Bezzecchi, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Στην επανάληψη δεν έλειψαν οι πτώσεις, ωστόσο δεν επηρέασαν τη ροή του αγώνα. Μεγάλος νικητής ήταν κυρίως η.. KTM, αφού στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός Brad Binder, υπό την πίεση του Francesco Bagnaia ο οποίος μαζεύει τα βαθμολογικά «σπασμένα» των προηγούμενων αγώνων. Το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης εντυπωσιακός, Jack Miller που φαίνεται διψασμένος για πορτοκαλί βάθρα.

jer23c.jpg

Πρώτος εκτός ο βάθρου ο Jorge Martin στην 4η θέση, ακολουθούμενος από τους Miguel Oliveira με Aprilia και Dani Pedrosa, σε μια «θρυλική» wildcard συμμετοχή. Η συνέχεια ανήκε στο Maverick Vinales, προτού αρχίσει ο μονόλογος της Ducati που έκλεισε και τη 10αδα, με τους Johann Zarco και Luca Marini σε 9η και 10η θέση, αντίστοιχα.

Τον αγώνα τους λόγω πτώσεων δεν ολοκλήρωσαν ποτέ οι Alex Marquez, Joan Mir, Takaaki Nakagami (και πάλι καταστροφή για τη Honda δηλαδή) και ο Aleix Espargaro, ο οποίος θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να αξιοποιήσει την Pole Position του αύριο στις 16.00 με τον αγώνα πλήρους διάρκειας επί ισπανικού εδάφους.

Αποτελέσματα

Θέση   Κατατακτήριες  Αγώνας Sprint
       
1   41 Aleix Espargaro 33 Brad Binder
2   43 Jack Miller 1 Francesco Bagnaia
3   89 Jorge Martin 43 Jack Miller
4   33 Brad Binder 89 Jorge Martin
5   1 Francesco Bagnaia 88 Miguel Oliveira
6   26 Dani Pedrosa 26 Dani Pedrosa
7   88 Miguel Oliveira 12 Maverick Viñales
8   5 Johann Zarco 5 Johann Zarco
9   10 Luca Marini 72 Marco Bezzecchi
10   12 Maverick Viñales 10 Luca Marini
11   30 Takaaki Nakagami 49 Fabio Di Giannantonio
12   73 Alex Marquez 20 Fabio Quartararo
13   72 Marco Bezzecchi 42 Alex Rins
14   21 Franco Morbidelli 25 Raul Fernandez
15   49 Fabio Di Giannantonio 6 Stefan Bradl
16   20 Fabio Quartararo 21 Franco Morbidelli
17   25 Raul Fernandez 37 Augusto Fernandez
18   42 Alex Rins 27 Iker Lecuona
19   6 Stefan Bradl 94 Jonas Folger
20   36 Joan Mir 94 Jonas Folger
21   37 Augusto Fernandez  
22   94 Jonas Folger  
23   27 Iker Lecuona  
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 17:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon