.
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 08:33

Triumph – Με βιώσιμα καύσιμα στη Moto2

Η Triumph ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Dorna που αφορά ένα πρόγραμμα δοκιμών για βιώσιμα καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν στη Moto2 από το 2024.

Στόχος είναι η χρήση καυσίμων E40 (40% μη ορυκτά) στη Moto2 έως το 2024 και E100 (100% μη ορυκτά) έως το 2027. Το νέο πρόγραμμα δοκιμών επικεντρώνεται στη βάση της Triumph στο Hinckley και επικεντρώνεται στο να φέρει τα λιγότερο ορυκτά κοκτέηλ καυσίμων σε επίπεδο απόδοσης που είναι να συγκρίσιμο με τα ορυκτά καύσιμα.

Παράλληλα με το ηλεκτρικό πρωτότυπο TE-1, η Triumph λέει ότι «αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης βιώσιμων καυσίμων υπογραμμίζει περαιτέρω την εστίαση της Triumph στη διασφάλιση ότι οι αναβάτες και οι θαυμαστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπεύθυνα τη μοτοσυκλέτα για πολλά χρόνια».

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph, δήλωσε: «Τελικά, στόχος μας είναι πάντα να παίρνουμε όλες τις γνώσεις που κερδίζουμε από τους αγώνες για να κάνουμε τις μοτοσυκλέτες δρόμου ακόμα καλύτερες, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει όχι μόνο την απόδοση αλλά και τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Μπορώ να σας πω ότι όλοι εδώ στη Triumph είναι πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές εξελίξεις σε μια τόσο κομβική στιγμή στην ιστορία της μοτοσυκλέτας».

Η ανακοίνωση από την Triumph έρχεται λίγο αφότου η Repsol ήταν στην στην πίστα για να δοκιμάσει επίσης βιοκαύσιμα με τον αναβάτη της Honda στο MotoGP, Marc Marquez, προετοιμάζοντας το πρότυπο E40 που θα απαιτείται στο MotoGP το 2024. Η ίδια ισπανική εταιρεία πετρελαίου ολοκλήρωσε επίσης πρόσφατα μια δοκιμή ανανεώσιμα καύσιμα με τη δοκιμαστική ομάδα Honda των Toni Bou και Gabriel Marcelli.

Υπενθυμίζουμε πως το π.χ. Ε40 αναφέρει το ποσοστό του βιοκαυσίμου, αιθανόλης εν προκειμένω, στο μίγμα του καυσίμου με το υπόλοιπο να είναι βενζίνη. Από ότι φαίνεται, η εναλλακτική της MotoE θα έχει τη μορφή βιοκαυσίμων προσφέροντας μας την κλασική μορφή αγώνων για κάποια χρόνια ακόμα. Ή μήπως αυτά τα καύσιμα περάσουν στο δρόμο και γίνουν η πραγματικότητα όλων μας;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 07:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon