.
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 16:08

Red Bull GasGas Factory Racing έτοιμοι για το Rally Dakar 2023!

Με την GASGAS Factory Racing να εξασφαλίζει την επίσημη υποστήριξη από τη Red Bull ενόψει της σεζόν του 2023, οι ήρωες του ράλι Sam Sunderland και Daniel Sanders είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν στο Ράλι Dakar 2023! 

Έτοιμος να αγωνιστεί με τις Red Bull GASGAS Factory Racing, ο πρόσφατα πρωταθλητής FIM World Rally-Raid Sam Sunderland θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Dakar, ενώ ο νεαρός Αυστραλός Daniel Sanders θα προσπαθήσει να αποδείξει την αξία του και να αφήσει για άλλη μία φορά τη σφραγίδα του στον πιο σκληρό χωμάτινο αγώνα μοτοσυκλέτας παγκοσμίως.
 
47915_GG_Sanders_Sunderland_2023_Portrait__DAKAR-663.jpg
 
Ήταν μια χρονιά με εκπλήξεις για τα αστέρια των ράλι που  τρέξαμε, αλλά καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, προετοιμαζόμαστε και πάλι για το μεγάλο - το Ράλι Ντακάρ. Με τον Sam και τον Daniel να δείχνουν βελτιωμένο ρυθμό στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Ιανουάριο, ο καθένας έχει βιώσει μια πολύ διαφορετική σεζόν φέτος, αλλά και οι δύο είναι 100% δεσμευμένοι να απολαύσουν τον 45ο εμβληματικό αγώνα και τελικά να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
 
47869_GG_Sanders_2023_Action__DAKAR-618.jpg
 
Η νίκη του Sam στο Ράλι Ντακάρ το 2022 ήταν η αρχή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης χρονιάς για τους Βρετανούς. Μετά από το Ντακάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον δεύτερο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος και αμέσως σφράγισε την παρουσία του εκεί με μια ακόμη νίκη.
 
 
 
47868_GG_Sanders_2023_Action__DAKAR-580.jpg
 
Ένα αποτέλεσμα της πρώτης πεντάδας στο Rallye du Maroc έφερε τον Suderland κοντά στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Και με άλλη μια δυνατή εμφάνιση στον τελικό γύρο στην Ισπανία, όπου το RX 450F κατέλαβε την πέμπτη θέση, η δουλειά τελείωσε και ο Sam στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid της FIM 2022.
 
47873_GG_Sanders_2023_Action__DAKAR-765.jpg
 
Τώρα, είναι ήδη στο προπονητικό του πρόγραμμα και επικεντρωμένος στο σημαντικό έργο που έχει μπροστά του – την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ράλι Ντακάρ – ο Sam έχει πλήρη επίγνωση της πρόκλησης που τον περιμένει. Αλλά όπως πάντα, ο δύο φορές νικητής του Ντακάρ θα τα δώσει όλα και θα αγωνιστεί σκληρά για τη νίκη στο πιο δύσκολο ράλι του κόσμου.
 
47878_GG_SANDERS_2023_GG_Rally_2023_Static__DAKAR-4101.jpg
 
Με αδιαμφισβήτητη ταχύτητα, ειδικά πάνω από τους αμμόλοφους που είδαμε την πρώτη εβδομάδα του Ράλι Ντακάρ 2022, ο Daniel Sanders ήταν σε καλή πορεία για να αγωνιστεί για ένα αποτέλεσμα στο βάθρο. Απογοητευτικά, η σύγκρουση που τον απέκλεισε από την εκδήλωση οδήγησε σε κάταγμα στον αγκώνα και στον καρπό - τραυματισμοί που δυστυχώς χρειάστηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο για να επουλωθούν. Παρά το γεγονός ότι απαιτούνται πολλές επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του έτους, ο Sanders είναι πλέον κοντά στην πλήρη φυσική κατάσταση και για άλλη μια φορά στοχεύει στην επιτυχία του Ντακάρ.
Κερδίζοντας δύο νίκες στη διοργάνωση του 2022, ο Daniel έρχεται στο επερχόμενο Ντακάρ με περισσότερη εμπειρία, καλύτερη κατανόηση του τι να περιμένει κανείς από το ανελέητο έδαφος, καθώς και τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα των δύο εβδομάδων. Με πολύ λίγη πίεση, ο Σάντερς θα επιδιώξει να ταρακουνήσει τα πράγματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν πέσει η σημαία εκκίνησης σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.
 
 
 
47903_GG_Sanders_2023_Portrait__DAKAR-563.jpg
 
Sam Sunderland: «Αυτή η σεζόν ήταν απίστευτη. Το να πάρεις το νταμπλ – τη νίκη στο Ντακάρ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα – ήταν καταπληκτικό. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, τόσο από εμένα όσο και από όλη την ομάδα. Τώρα, πηγαίνοντας στο Ντακάρ του 2023, ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται για να κερδίσεις. Όταν κέρδισα για πρώτη φορά τον αγώνα το 2017, πίεσα τον εαυτό μου να κερδίσω ξανά ένα χρόνο αργότερα. Ο αγώνας του 2023 φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σκληρούς που έγιναν ποτέ και δεν έχω αυταπάτες για το τι σημαίνει αυτό. Η νοοτροπία μου είναι λίγο διαφορετική τώρα – το σχέδιό μου είναι να βγω εκεί έξω και να το απολαύσω, να πάρω κάθε μέρα όπως είναι και να προσπαθήσω να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ας ελπίσουμε ότι κοντά στο τέλος των δύο εβδομάδων θα είμαστε σε καλό μέρος για να παλέψουμε ξανά για τις κορυφαίες θέσεις».
Daniel Sanders: «Μετά το φετινό Dakar και φυσικά τη σύγκρουση, ήταν μια μακρά χρονιά με χειρουργεία και προσπαθώντας να επαναφέρω το σώμα μου σε φόρμα. Είχα πολύ κακή τύχη με την ανάρρωσή μου και δεν επουλώθηκα τόσο καλά, αλλά ευτυχώς όλα φαίνονται καλά τώρα και μπόρεσα να επιστρέψω. Θα είναι μια πρόκληση να συμμετέχεις σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο χωρίς πολύ χρόνο προπόνησης στη μοτοσυκλέτα. Η εστίαση μέχρι τώρα ήταν να γίνει ο αγκώνας μου αρκετά δυνατός για να περάσω στο Ντακάρ και την υπόλοιπη σεζόν του 2023. Η ομάδα ήταν υπέροχη και γίνομαι όλο και πιο δυνατός. Είναι λίγο αποθαρρυντικό με το Dakar να είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά από μια σεζόν χωρίς συμμετοχή, αλλά το σχέδιό μου είναι να το κάνω μέρα με τη μέρα και ελπίζω να χτίσω τα πράγματα καθώς συνεχίζεται η διοργάνωση. Είναι ένας μακρύς αγώνας, αλλά ο στόχος είναι να είμαστε σίγουρα καλά στον αγώνα, στον τερματισμό».
 
47914_GG_Sanders_Sunderland_2023_Portrait__DAKAR-427.jpg
 
Norbert Stadlbauer – Διευθυντής Ομάδας Ράλι GASGAS: «Οι αναβάτες μας έχουν βάλει φτερά στις μοτοσυκλέτες ράλι RX 450F για την επόμενη χρονιά, χάρη στην Red Bull. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που εντείνουμε τη σχέση μας στη σεζόν του 2023. Ο Sam Sunderland  έρχεται από μια απίστευτα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά, αλλά ήδη προπονείται σκληρά και ανυπομονεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ντακάρ. Ο Ντάνιελ Σάντερς έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά ο νεαρός Αυστραλός διψάει για επιτυχία και θα δώσει το 100% στο Ντακάρ».
 
47923_GG_Sunderland_2023_Action__DAKAR-1266.jpg
 
Robert Jonas – Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Το έργο της GASGAS ήταν μια τεράστια επιτυχία από την αρχή. Και τώρα, μετά από μια απίστευτη σεζόν του 2022 που είδαμε τον Sam να κερδίζει στο Ράλι Ντακάρ καθώς και να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής, η ομάδα θα απολαμβάνει τώρα επιπλέον υποστήριξη από τη Red Bull. Με δύο απίστευτα ταλαντούχους αναβάτες έχουμε μια ομάδα με κίνητρα και εξαιρετικά ικανή – ένα εξαιρετικό μείγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. Περιμένουμε πλήρως από την ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη για άλλη μια φορά στο Ντακάρ και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες ό,τι καλύτερο."
 
47924_GG_Sunderland_2023_Action__DAKAR-1290.jpg
 
Το Ράλι Ντακάρ 2023 ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, θα έχει 14 stages στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τη λήξη του στις 15 Ιανουαρίου του 2023. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 09:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon