.
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 08:33

Husqvarna – Άνοδος στη Moto2 με αξιώσεις

Η Husqvarna Motorcycles επεκτείνεται στη Moto2 για πρώτη φορά το 2023, με το διευθυντή των «Husky», Jens Hainbach, να ανεβάζει τον πήχη για την ομάδα της Liqui-Moly.

Προ ημερών, 500 περίπου καλεσμένοι συναντήθηκαν στην πόλη Memmingen της Σουηβίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας συσσωρευτών Keckeisen και της ομάδας Liqui Moly IntactGP, η οποία συνεργάζεται με τη Moto3 ομάδα του Peter Öttl. Η ομάδα έχει συμμαχήσει και ως εκ τούτου θα εμφανιστεί και στις δύο κατηγορίες GP για πρώτη φορά το 2023 ως Husqvarna Factory Team.

Ο Jens Hainbach, Αντιπρόεδρος Road Racing στην Pierer Mobility AG με τις μάρκες KTM, GASGAS και Husqvarna Motorcycles, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της νέας εμφάνισης για τη γερμανόφωνη περιοχή, παρακολουθώντας τη γέννηση της ομάδας Husky Moto2 στο Memmingen. Με τον Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή Moto2, Lukas Tulovic, η ομάδα Liqui-Moly-Husky θα έχει τον μοναδικό κανονικό Γερμανό οδηγό GP το 2023, ενώ με τον Ελβετό Randy Krummenacher η Dynavolt-Intact-Team έχει δεσμεύσει έναν αισιόδοξο βετεράνο για το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE.

Η μάρκα Husqvarna Motorcycles επέστρεψε στην κατηγορία Moto3 το 2020 με την ομάδα Öttl. Από τότε, τουλάχιστον μία νίκη στο GP γιορτάζεται κάθε χρόνο και η τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτήθηκε το 2022 με τον Ayumu Sasaki.
«Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με την ομάδα Intact Junior στην Ισπανία για το 2022», εξήγησε ο Jens Hainbach. «Μπήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταλέντου με το Αυστριακό μας ταλέντο Jakob Rosenthaler και φέραμε επίσης έναν μηχανικό από εμάς στο τεχνικό κομμάτι.

Τώρα έχουμε επεκτείνει τη συνεργασία και εργαζόμαστε ως Pierer Mobility AG με την Intact από το ETC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Η εμφάνιση της Husqvarna στο Moto2 ήταν μια μοναδική ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να χάσουμε», πρόσθεσε ο διευθυντής αγώνων της Pierer Mobility. «Πρέπει επίσης να συγχαρώ τα αφεντικά μου, τα οποία δεν το σκέφτονται δύο φορές όταν καταργούμε νέα έργα σαν αυτό. Αλλά είναι επίσης πάντα σημαντικό να βρίσκουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για αυτό».

«Δεν κολλάμε τα λογότυπά μας στις μοτοσυκλέτες με εντελώς ανιδιοτελή τρόπο», είπε ο Jens Hainbach. «Αν κοιτάξετε τώρα τους τέσσερις αναβάτες GP από τη Liqui-Moly-Husqvarna, ειδικά τον Ayumu Sasaki στο Moto3, συν τον Darryn Binder και τον Lukas Tulovic, τον νέο Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή Moto3, τότε αυτοί είναι υποψήφιοι που πρέπει να επιτύχουν καλά αποτελέσματα . Φυσικά ελπίζουμε σε κορυφαίες θέσεις».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon