.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:19

Αγωνιστική δράση Σαββατοκύριακου 22-23 Οκτωβρίου 2022

Εκρηκτικά ήρεμο σαββατοκύριακο ενόψει, με λίγα και καυτά.

Σε μια πρώτη ματιά το πρόγραμμα αγώνων σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είναι σχετικά άδειο, με λιγοστούς αγώνες. Από τη μια τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί (ή θα το κάνουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο όσα έχουν μείνει), μα τα παγκόσμια είναι πλέον πάνω στο πιο κρίσιμο σημείο τους.

Στο MotoGP η μάχη της Μαλαισίας – δηλαδή ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς – μπορεί να χαρίσει στον Pecco Bagnaia τον τίτλο ακόμη και αυτό το διήμερο, αλλά η απόσταση από τον Fabio Quartararo δεν είναι τόση που να του επιτρέπει χαλάρωση.

Ομοίως και στο WorldSBK, ο Alvaro Bautista απολαμβάνει μια σχετική άνεση στη βαθμολογία, μα όταν έχεις τον Toprak Razgatlioglu και τον Jonathan Rea στο κατόπι του και 62 διαθέσιμους βαθμούς σε κάθε αγώνα, όλα παραμένουν ανοικτά.

Στην Αυστραλία θα παιχτεί το δεύτερο και τελευταίο φετινό επεισόδιο του νεοσύστατου WSX, σε μια χρονιά γνωριμίας για το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supercross που από του χρόνου αναμένεται να πάρει πιο ολοκληρωμένη μορφή.

Στα καθ' ημάς, ο τελευταίος διπλός αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις Σέρρες διοργανώνεται μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και φυσικά πρωταγωνιστεί στην εγχώρια δράση.

Εναλλακτικά, οι φίλοι του χώματος έχουν την επιστροφή του Scramble Βόρειας Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ θα είχαν και τον αντίστοιχο αγώνα της Νότιας Ελλάδας στο Λουτράκι, μόνο που αυτός αναβλήθηκε για τις 11-12 Δεκεμβρίου εξαιτίας προβλήματος αδειοδότησης με το Δασαρχείο.

Τέλος, η Africa Eco Race, δηλαδή ο μακρύς και δύσκολος αγώνας που ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και θα τερματίσει στις 30 του ίδιου μήνα σε μια διαδρομή παραπλήσια με την αυθεντική του θρυλικού Paris-Dakar, συνεχίζει με πολλές δυνατές συμμετοχές ομάδων και αναβατών που πλέον προετοιμάζονται για το Rally Dakar 2023.

Αγωνιστική δράση 22-23 Οκτωβρίου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, 4ος-5ος αγώνας, Σέρρες
Πρωτάθλημα Scramble Βόρειας Ελλάδας, 3ος αγώνας, Αλεξανδρούπολη
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 20ος αγώνας, Sepang (Μαλαισία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, 10ος αγώνας, San Juan (Αργεντινή)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross, 2ος αγώνας, Μελβούρνη (Αυστραλία)
Africa Eco Race, Monaco-Dakar

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon