.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 16:36

MotoAmerica – O Jake Gagne νίκησε τον Danilo Petrucci για το πρωτάθλημα SBK των ΗΠΑ

O rookie Ιταλός δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Αμερικανό αντίπαλό του, μένοντας δεύτερος στη βαθμολογία του εθνικού πρωταθλήματος Superbikes ων ΗΠΑ.

Ο τελευταίος χρόνος θα μείνει δίχως άλλο ανεξίτηλος στη μνήμη του Danilo Petrucci. Ως το Φθινόπωρο του 2021 ήταν αναβάτης MotoGP με την ΚΤΜ, στη συνέχεια βρέθηκε να τρέχει (και να τερματίζει!) στο Dakar Rally με την ΚΤΜ, μετά ήρθε η σεζόν στο αμερικανικό πρωτάθλημα Superbikes, MotoAmerica, με τη Ducati και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο MotoGP για μια wild card εμφάνιση με τη Suzuki στη θέση του τραυματία Joan Mir.

Ο Petrucci για αρκετούς μήνες ήταν μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος MotoAmerica, έχοντας κάνει ένα εκτυφλωτικό ντεμπούτο με τρεις σερί νίκες, πριν πάρει μπροστά ο Jake Gagne με τη Yamaha R1 του.

Όντας λίγο ασταθής στις επιδόσεις του ως τα μέσα της σεζόν, ο Gagne επέτρεψε για μεγάλο διάστημα στον Ιταλό να είναι μέσα τη διεκδίκηση του τίτλου, παρότι ο ίδιος μετρούσε σαφώς περισσότερες νίκες, έτσι ο τίτλος κρίθηκε πρακτικά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, όπου πάντως ο Petrucci είχε πολύ λίγες ελπίδες βάσει αριθμών.

Κάπως έτσι ο Gagne κατέκτησε το εθνικό του πρωτάθλημα με 376 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Petrucci στους 356.

Superbike1 2 2048x1365

Η συνέχεια έχει πολλά και ενδιαφέροντα πάντως για τους δύο αναβάτες, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (1-2 Οκτωβρίου) ο Petrucci θα βρεθεί ξανά στο γνώριμο περιβάλλον του MotoGP, αλλά σε ένα άγνωστο γι’ αυτόν γκαράζ και με μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει ξανακαβαλήσει, για έναν αγώνα με τη Suzuki υποκαθιστώντας τον τραυματία Joan Mir στο Grand Prix της Ταϊλάνδης.

“Δέχτηκα αυτήν την κλήση από τη Suzuki. Όλα είναι πιεσμένα, γυρνώ σπίτι την Τρίτη (27/9) το πρωί και το ίδιο απόγευμα πετώ για Buriram. Ειλικρινά είμαι λίγο φοβισμένος με τη φυσική μου κατάσταση. Για να καβαλώ superbikes στο MotoAmerica ήταν εντάξει, αλλά το MotoGP – μετά από έναν χρόνο μακριά, οπότε θα είμαι λίγο πιο σφικτός πάνω στη μοτοσυκλέτα – είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τουλάχιστον ξέρω τα λάστιχα, ξέρω την πίστα, αλλά παραμένει η νέα μοτοσυκλέτα και οι ακραίες θερμοκρασίες. Θα δούμε. Πάντως νομίζω πως είναι ιδιαίτερα ρομαντικό το να έχω τρέξει σε έναν χρόνο με KTM στο MotoGP, με KTM σε Rally, με Ducati σε Superbike και με Suzuki σε MotoGP. Ειλικρινά, θέλω να πάω.”

Για τον δε Gagne, ακολουθεί μια wild card συμμετοχή με τη Yamaha στον αγώνα WorldSBK στο Portimao το επόμενο Σαββατοκύριακο, 8-9 Οκτωβρίου. Ο Αμερικανός είχε τρέξει ξανά στο Παγκόσμιο Superbikes το 2017 και 2018 με τη Honda δίχως καμιά επιτυχία, ωστόσο η επιστροφή του αυτή τη φορά δεν είναι απλά δωράκι για τον τίτλο του.

Υπάρχει μια θέση στην ομάδα GYTR GRT Yamaha που μόλις χήρεψε για το 2023, καθώς ο Αμερικανός Garett Gerloff του χρόνου θα μετακινηθεί στη BMW και η Yamaha αναζητά τον αντικαταστάτη του. Το Αμερικανικό διαβατήριο είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για τη συγκεκριμένη σέλα, έτσι ο Gagne έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει πως ανήκει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK του 2023.

Εκεί ο Gagne δεν αποκλείεται να ξανασυναντηθεί με τον Petrucci και να αναβιώσουν τις φετινές κόντρες τους, καθώς και ο Ιταλός δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το μέλλον του, με το WorldSBK να αποτελεί έναν ιδιαίτερα πιθανό προορισμό, ειδικά τώρα που απέδειξε πως με το καλημέρα μπορεί να στύψει μια Panigale V4 R σε βαθμό που να διεκδικεί τίτλο σε άγνωστες πίστες ως τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon