.
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 08:55

MotoGP 2022 - Ο Danilo Petrucci στη Θέση του Joan Mir για τον αγώνα της Ταϊλάνδης

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP, Danilo Petrucci θα αντικαταστήσει τον Joan Mir στο Grand Prix της Ταϊλάνδης αυτό το Σαββατοκύριακο στο Buriram.

Όπως μας πληροφορεί η Suzuki, ο Mir συνεχίζει να παλεύει με τον τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο που υπέστη στο GP της Αυστρίας τον Αύγουστο, ο οποίος περιλαμβάνει κάταγμα στο οστό του αστραγάλου και ζημιά στους συνδέσμους, με μια ακόμα μαγνητική τομογραφία να τον αναγκάζει να μείνει εκτός σε ακόμα έναν αγώνα MotoGP.

Μετά από τις συμμετοχές των Watanabe και Takuya Tsuda στα GP του Αγίου Μαρίνου και της Ιαπωνίας αντίστοιχα, ο επόμενος αναβάτης που θα ανέβει στη σέλα του GSX-RR θα είναι λοιπόν ο Petrucci. Ο Petrux έχει ανέβει 10 φορές στο βάθρο του MotoGP, συμπεριλαμβανομένων δύο νικών. Αφού άφησε το MotoGP στα τέλη του 2021, πήγε απευθείας στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Πήρε μια νίκη σε ειδική στον διαβόητο αγώνα της ερήμου, ένας από τους λίγους πρωτάρηδες που το έκαναν, όντας ο πρώτος πρώην νικητής GP που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα.

Για τη σεζόν του 2022 αγωνίζεται στο MotoAmerica, εξασφαλίζοντας πέντε νίκες, χάνοντας για λίγο το πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο Rins τερμάτισε στην πέμπτη θέση κατά την τελευταία επίσκεψη του MotoGP στην Ταϊλάνδη το 2019, με τον Ισπανό να ανυπομονεί να πάει μετά από ένα ανταγωνιστικό αλλά τελικά απογοητευτικό GP στην Ιαπωνία.

Ο Rins δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ ωραίο να επιστρέφω στο Buriram, κυρίως επειδή οι οπαδοί εδώ είναι απίστευτα παθιασμένοι με τους αγώνες μοτοσυκλετών και η ατμόσφαιρα είναι πάντα πραγματικά συναρπαστική. Όπως όλοι γνωρίζουν, το Motegi δεν ήταν ένας θετικός αγώνας για εμάς, αλλά πήρα τεράστια ώθηση από τους Ιάπωνες οπαδούς και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την υποστήριξη στους υπόλοιπους αγώνες.»

Ο Danilo Petrucci με τη σειρά του ανέφερε: «Περιττό να πω ότι είμαι τόσο χαρούμενος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ταϊλάνδη με την Suzuki Ecstar. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου έδωσε αυτή τη φανταστική ευκαιρία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Ducati και την τρέχουσα διοίκηση της ομάδας μου που με άφησαν να κάνω αυτή την έκτακτη συμμετοχή. Είμαι πραγματικά περίεργος να ανέβω στο GSX-RR και να το δοκιμάσω, φαίνεται πολύ γρήγορο και ξέρουμε ότι είναι μια μηχανή που κερδίζει. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με το πλήρωμα της Suzuki, που γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και έχουμε μια υπέροχη σχέση. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, επομένως δεν έχω καμία προσδοκία για την εμπειρία, απλά θέλω να την απολαύσω. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που είμαι ένας από τους λίγους αναβάτες στην ιστορία που πηδούν από μια μηχανή MotoGP σε μια μοτοσυκλέτα Dakar, μια Superbike και μετά σε μια άλλη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP!»

Τέλος, τα λόγια του Livio Suppo ήταν τα εξής: «Δυστυχώς μετά από μια νέα μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση του Joan βελτιώνεται αλλά όχι αρκετά για να του επιτρέψει να αγωνιστεί στην Ταϊλάνδη. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει την αποκατάστασή του για να είναι κατάλληλος για το Phillip Island. Θα αντικατασταθεί στο Buriram αυτό το Σαββατοκύριακο από τον Danilo Petrucci. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Ducati που επέτρεψε στον Danilo να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Γνωρίζουμε ότι ο Danilo είναι μια «ναυαρχίδα» γι 'αυτούς και το εκτιμούμε πραγματικά – δείχνει ότι το πάθος και η κατανόηση είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο για εμάς. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Danilo στην ομάδα μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να του κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο αξέχαστο!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 06:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon