.
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 19:36

Η αιτία της προβληματικής εκκίνησης του Aleix Espargaro στο Motegi

Μπορεί ο Aleix Espargaro να είχε το πλεονέκτημα έναντι των Quartararo και Bagnaia από τις κατατακτήριες, στον αγώνα όμως το πράγμα στράβωσε.

Ο Espargaro αργότερα αποκάλυψε ότι η πρώτη μοτοσυκλέτα του είχε κολλήσει σε έναν ειδικό «οικολογικό» χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου, που είχε σχεδιαστεί μόνο για χρήση από τα pits στο grid.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος: «Έκαναν ένα λάθος και δεν αφαίρεσαν τον χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου που δεν επιτρέπει να πας πάνω από τις 4-5.000 στροφές το λεπτό ή περισσότερες από 100.000 ανά ώρα. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν λειτούργησε. Άλλαξα μοτοσυκλέτα στα pits, αλλά η δεύτερη είχε το μαλακό πίσω ελαστικό [αντί για το μεσαίο] και δεν μπορούσα να οδηγήσω με αυτό. Το ήξερα από την αρχή. Η μοτοσυκλέτα πίεζε μόνο μπροστά. Ήμουν επίσης πολύ νευρικός και έκανα πολλά λάθη, οπότε αποφάσισα να μείνω εκτός πίσω για να περιμένω μια κόκκινη σημαία ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό δεν ήρθε».

«Για μένα, αυτό είναι χειρότερο, γιατί έχασα μια μεγάλη ευκαιρία. Αν τερμάτιζαν πρώτοι και δεύτεροι, θα ήταν χειρότερα για το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα είμαι τόσο στεναχωρημένος. Είμαι πολύ λυπημένος γιατί ήξερα ότι ήμουν πιο γρήγορος από αυτούς και είναι πολύ δύσκολο να είσαι πιο γρήγορος από τον Pecco και τον Fabio. Είναι πολύ σπάνιο, για μένα. Αυτή είναι η δουλειά μας και είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί παντού», είπε για το θέμα του Eco map. Είναι μεγάλο λάθος, τεράστιο λάθος. Αλλά είμαστε άνθρωποι, είμαστε μια ομάδα. Τώρα θα πάω στο box, δεν έχω δύναμη, δεν ξέρω πώς να το κάνω, αλλά πρέπει να στηρίξω [την ομάδα] γιατί είναι λάθος και μπορεί να συμβεί. Δεν με νοιάζει το πρωτάθλημα, θέλω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη. Είναι το μόνο πράγμα στο μυαλό μου, να προσπαθήσω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη», συμπλήρωσε ο αναβάτης της Aprilia.

Για την ιστορία, μετά το πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του, ο Espargaro μπήκε στα pits πριν την εκκίνηση, πέταξε κυριολεκτικά τη μοτοσυκλέτα του και πήρε τη δεύτερη χάνοντας την έναρξη του αγώνα. Από την 25η, πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στη 16η θέση, πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Cal Crutchlow και τον –ένα- βαθμό του αγώνα.

Επίσης, το γεγονός ότι ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, μπορούσε να καταφέρει μόνο την όγδοη θέση την Κυριακή, ενώ ο Francesco Bagnaia έπεσε προσπαθώντας να περάσει τον Γάλλο στον τελευταίο γύρο, δεν αποτέλεσε κάποιας μορφής παρηγοριά. Ο Espargaro έχει πλέον πέσει από τους 17 στους 25 βαθμούς πίσω από τον Quartararo και παραμένει 7 από το Bagnaia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 19:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon