.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:22

O πρωταθλητής MotoAmerica θα τρέξει στο WorldSBK στο Portimao

Ο Jake Gagne, πρωταθλητής 2021 στο αμερικανικό πρωτάθλημα Superbikes, ετοιμάζεται για μια wild card συμμετοχή στο WorldSBK.

Ο 29χρονος αναβάτης από την Καλιφόρνια, Jake Gagne, θα δώσει το παρόν με μια wild card συμμετοχή στον πορτογαλικό αγώνα του WorldSBK στην πίστα του Potrimao το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου 2022. Θα έχει προηγηθεί η λήξη του αμερικανικού πρωταθλήματος, MotoAmerica Superbike Championship, στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου ο Gagne ελπίζει να έχει κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο εθνικό τίτλο στην πατρίδα του – με βασικό ανταγωνιστή φέτος τον γνωστό μας Danilo Petrucci, που ως rookie με τη Ducati διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα.

Ο Jake Gagne θα τρέξει με την αμερικανική του ομάδα, Attack Performance Fresh N Lean Progressive Yamaha Racing, και φυσικά την R1 με την οποία μεγαλουργεί στις ΗΠΑ.

cagne 1

Ο Αμερικανός έχει στο βιογραφικό του τον τίτλο του πρωταθλήματος Red Bull MotoGP Rookies Cup το 2010, έχει κατακτήσει ακόμη το AMA Pro Daytona Sportbike το 2014, τη Superstock 1000 του MotoAmerica το 2015, ενώ έχει κάνει και τις σχετικές απόπειρες στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα.

Σε αυτές περιλαμβάνεται συμμετοχή στο WorldSBK για τον αγώνα στη Laguna Seca με την Ten Kate Racing το 2017, ως αντικαταστάτης του Nicky Hayden που είχε σκοτωθεί λίγο καιρό πριν, ενώ το 2018 έτρεξε όλη τη σεζόν του WorldSBK με Honda χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί, κλείνοντας τη χρονιά 17ος στην κατάταξη.

Αυτές οι περιπέτειες ωστόσο προφανώς του έκαναν καλό, καθώς επιστρέφοντας στις ΗΠΑ ο ώριμος πλέον Gagne πρωταγωνίστησε στο MotoAmerica, φτάνοντας στη μαγική σεζόν του 2021 όπου κατέκτησε τον τίτλο σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ, μεταξύ αυτών σημειώνοντας 16 συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες, σε μια χρονιά που μάζεψε 17 νίκες σε 20 συνολικά αγώνες.

Φέτος προηγείτο στην κατάταξη με οκτώ νίκες, ωστόσο η πτώση του στον πιο πρόσφατο αγώνα στην πίστα Brainerd International Raceway είχε ως αποτέλεσμα να τον προσπεράσει οριακά ο Petrucci.

Όσον αφορά στην ομάδα του, Attack Performance, ο ιδιοκτήτης της, Richard Stanboli, έχει πολλάκις δείξει τη θέλησή του να τριφτεί στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων και μετρά ήδη αρκετές wild card συμμετοχές σε αγώνες WorldSBK και MotoGP, παίρνοντας και βαθμούς στο Indianapolis Grand Prix του 2012 με τον Steve Rapp.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon