.
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 19:53

Marc Marquez – Επιστροφή στη δράση μέσω των δοκιμών στο Misano

Το ιταλικό grand prix του 2022 μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, ωστόσο στις ακτές της Αδριατικής η δράση συνεχίστηκε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, με το Marc Marquez να κλέβει την παράσταση.

Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για το HRC, καθώς ο Marc Marquez επέστρεψε στη σέλα της RC213V. Ξεκινώντας λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε μια σύντομη πρώτη διαδρομή για να αξιολογήσει αρχικά το δεξί του χέρι. Με όλα τα σημάδια να είναι θετικά, αυτός και η ομάδα της Repsol Honda πέρασαν στην επόμενη φάση, ξεκινώντας το πρόγραμμα δοκιμών τους.

Ολοκληρώνοντας συνολικά 39 γύρους πριν σταματήσει την ημέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, ο Marc ολοκλήρωσε την πρώτη του μέρα πίσω στη «δουλειά» με καλύτερο χρόνο 1'32.395 – αρκετά καλός για την 11η θέση στο grid του αγώνα της Κυριακής. Αν και οι χρόνοι των γύρων δεν ήταν το επίκεντρο, ο Marquez ήταν σε θέση να τελειώσει τη μέρα 1,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο αναβάτη, έχοντας την 18η θέση στα χρονόμετρα της μέρας.

mm22b.jpg

Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο, Τετάρτη 7/9, στις 09:00 τοπική ώρα, με τις δηλώσεις του Ισπανού Πολυπρωταθλητή για τεκτενόμενα της πρώτης μέρας να είναι οι ακόλουθες:

«Μετά από 100 ημέρες μακριά, ουάου – αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι γρήγορες! Είναι το ίδιο όπως όταν κάνεις στην πρώτη δοκιμή μετά το χειμώνα, σου παίρνει λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς. Ήταν πολύ καλό που επέστρεψα, που οδηγούσα ξανά αυτή τη μοτοσυκλέτα και ήμουν με την ομάδα μου. Βήμα-βήμα ένιωθα πιο γρήγορα και πιο άνετα, αλλά πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να αποκτήσω δύναμη για μεγαλύτερη διάρκεια. Μπόρεσα να δοκιμάσω κάποια εξαρτήματα για τη Honda μετά από μερικούς γύρους γιατί ένιωθα καλά. Η Honda δουλεύει πολύ, είναι ξεκάθαρο. Ο στόχος μας σήμερα δεν ήταν οι χρόνοι, ήταν να κάνουμε 40 γύρους και να καταλάβουμε την κατάστασή μας. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε νωρίς για να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε αύριο. Απόψε, θα κάνω πολλή δουλειά με φυσική κατάσταση, πάγο και διατάσεις για να βοηθήσω στην αποκατάσταση του βραχίονα».

Από τα δοκιμαζόμενα εξαρτήματα, οι πιο παρατηρητικοί θα δουν τη νέα αεροδυναμική φόρμα στο κάτω μέρος του fairing που αν θυμίζει κάτι, αυτό είναι η RS-GP της Aprilia, ενώ στο ακόλουθο video μπορείτε να δείτε την επιστροφή του Marc Marquez στην πίστα με τον καλύτερο δυνατό ήχο, μόνο εκείνο του RC213V δηλαδή, απαλλαγμένο από κάθε τι περιττό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon