.
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 09:17

MotoGP23 – Ο Enea Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati

Η μεταγραφή του νεαρού Ιταλού είναι γεγονός, με τη θητεία του στην επίσημη ομάδα της Ducati να έχει διάρκεια δυο ετών, για τις σεζόν 2023-24.

Ο Bastianini θα είναι ο 2ος αναβάτης στο πλευρό του Francesco Bagnaia, αντικαθιστώντας τον Jack Miller. Το να πάρει τη σέλα της εργοστασιακής Desmosedici δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Enea, με έτερο μνηστήρα τον Jorge Martin. Ωστόσο, οι τρεις εφετινές του νίκες έπεισαν από ό,τι φαίνεται το ιταλικό εργοστάσιο.

Πρόκειται για την τρίτη ομάδα του Bastianini, ο οποίος έχει περάσει από την Esponsorama Racing και τη Gresini Racing. «Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας της Ducati από την επόμενη χρονιά. Ήταν το όνειρό μου και τώρα έγινε πραγματικότητα. Αυτά τα δύο χρόνια στο MotoGP, έμαθα και μεγάλωσα πολλά και πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ μόνο με τους μηχανικούς και τους ανθρώπους της ομάδας της Ducati Lenovo. Θέλω να ευχαριστήσω τους Claudio, Gigi, Paolo και Davide που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την απίστευτη ευκαιρία.», ήταν οι δηλώσεις του Bastianini, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τρέχουσα ομάδα του συμπληρώνοντας: «Παρόλα αυτά, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Νάντια και όλη την ομάδα του Gresini για τη μεγάλη υποστήριξη που έλαβα από αυτούς κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης σεζόν. Θα προσπαθήσω να κλείσω το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν αντιμετωπίσω τη νέα μου περιπέτεια ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati με απόλυτη αφοσίωση και το σωστό ομαδικό πνεύμα».

Ο Gigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Enea είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης που έχει ωριμάσει πολύ αυτά τα δύο χρόνια με τη Ducati. Μπόρεσε να αναπτυχθεί γρήγορα, σημειώνοντας δύο βάθρα στο ντεμπούτο του στο MotoGP και στη συνέχεια πήρε τρεις εκπληκτικές νίκες φέτος με την Gresini Racing στο Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά, ως επίσημος αναβάτης της Ducati Lenovo Team, θα μπορέσει να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά και να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών σε κάθε αγώνα. Δεν ήταν εύκολη επιλογή. Ο Enea και ο Jorge Martin είναι δύο πολύ γρήγοροι και νέοι αναβάτες, γι' αυτό ακριβώς θέλαμε να εξασφαλίσουμε την ίδια υλική και τεχνική υποστήριξη και για τους δύο. Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουν να δείξουν όλο τους το μεγάλο ταλέντο στην πίστα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon