.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 22:27

MotoGP22 - Ποινή από τα αποδυτήρια για τον Quartararo στο Silverstone

Η επαφή του Γάλλου πρωταθλητή με τον Aleix Espargaro δεν πέρασε «απαρατήρητη» από τους αγωνιδίκες του Ολλανδικού grand prix, με την τιμωρία του να έρχεται επί Βρετανικού εδάφους.


Για την ακρίβεια, ο Fabio Quartararo θα αναγκαστεί σε ένα «μακρύτερο» γύρο στην πίστα του Silverstone, όπως προβλέπει η ποινή Long Lap, της διέλευσης δηλαδή από κάποιο παράλληλο και πιο ανοικτό σημείο της εκάστοτε πίστας. Αιτία της ποινής η επαφή των δυο αναβατών, κατά τη διεκδίκηση της 2η θέσης πίσω από τον καταιγιστικό και τελικό νικητή του αγώνα, Fransesco Bagnaia. Ο ανάβατης της Yamaha έπεσε πάνω σε εκείνον της Aprilia, με αποτέλεσμα την πτώση του και τον εξοστρακισμό του Aleix Espargaro στην αμμοπαγίδα δίχως πτώση μεν, με τη συνέχεια του αγώνα του όμως να έπεται από την 15η θέση δε.

Μια συνέχεια που όπως είδαμε ήταν απίστευτη, αφού μέχρι το τέλος σχεδόν ο Espargaro γυρνούσε ως και 2’’ κάτω από τους υπόλοιπους, ανεβαίνοντας στην 4η θέση μετά από μια διπλή προσπέραση για σεμινάριο. Με τη σειρά του ο Fabio Quartararo προσπάθησε να συνεχίσει τον αγώνα με το λαβωμένο M1 του, καταφέρνοντας όμως άλλη μια τρομακτική πτώση που επέφερε και το τέλος της αγωνιστικής του Κυριακής, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Με δεδομένο όμως τον αντίκτυπο που είχε η πρώτη του πτώση στον Aleix Espargaro, του οποίου ο ρυθμός ήταν φρενήρης και άνετα θα μπορούσε να του προσφέρει τη νίκη, η τιμωρία του Long Lap ήταν αναπόφευκτη και αναμένεται στους τρεις πρώτους γύρους του Βρετανικού grand prix στις 7 Αυγούστου.

Το μεγάλο ερωτηματικό; Πόσο κοντά θα φέρει η –ξεκάθαρα ανταγωνιστική πια- Aprilia RS-GP τον Aleix σε ένα πιθανό παγκόσμιο τίτλο, μιας και απέχει από τον 1ο στη βαθμολογία Fabio, 23 μόλις βαθμούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 09:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon