.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 09:52

Marc Marquez - Θα υποβληθεί σε 4η εγχείρηση στον ώμο, αμφιβολίες για το αγωνιστικό του μέλλον

Άσχημα τα νέα για τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή GP Marc Marquez, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ιταλικού GP ανακοίνωσε πως θα μπει ξανά στο χειρουργείο για τον ώμο του, μόλις 18 μήνες μετά την τελευταία επέμβαση, κάτι που μεταφράζεται σε απροσδιόριστη νέα απουσία από τους αγώνες, και σε αβεβαιότητα για το αγωνιστικό του μέλλον.

Παρά την ανακοίνωση, ο ΜΜ93 συμμετείχε στον αγώνα του Mugello, όπου και τερμάτισε 10ος, 2 θέσεις πίσω από τον πρώτο αναβάτη Honda, Takaaki Nakagami, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα δοκιμαστικά πρόσθεσε ένα ακόμα High-side στην εκτενή συλλογή του. 

Στην ανακοίνωση του, ο Marquez αναφέρει πως δεν είχε δει σημαντικές βελτιώσεις στην μετεγχειρητική του κατάσταση τους τελευταίους μήνες, με τους ειδικούς να τον συμβουλεύουν να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση. Κατόπιν τούτου, ο Ισπανός θα μεταβεί στις Η.Π.Α. την Τρίτη 31/5/2022, για την επέμβαση από τον Δρ. Joaquin Sanchez Sotelo. Κατόπιν θα επιστρέψει στην Ισπανία για να ξεκινήσει την αποκατάσταση του, και για να εκτιμήσουν οι γιατροί την κατάσταση του και την ημερομηνία επιστροφής του στους αγώνες.

Marc Marquez: "Δυστυχώς πρέπει να διακόψω την αγωνιστική σεζόν του 2022, με το διάλειμμα αυτό να προβλέπεται να με κρατήσει μακριά από τους αγώνες για καιρό. Μετά από εντατική δουλειά πολλών μηνών με τη νέα μου ιατρική ομάδα στην Μαδρίτη, η φυσική μου κατάσταση βελτιώθηκε, η δυσφορία στο δεξί μου χέρι μειώθηκε, και μπόρεσα να ξεκινήσω και πάλι να αγωνίζομαι στο MotoGP. Παρόλα αυτά, έχω σημαντικούς περιορισμούς με τον βραχίονα μου, που δεν μου επιτρέπουν να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα όπως θέλω και να πετύχω τους στόχους που πάντα θέτω στον εαυτό μου.”

“Για αυτό τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τους Δρ. Samuel Antuna και Δρ. Angel Cotorro, και συμβουλευόμενος ειδικούς από την Mayo Clinic, αποφάσισα να υποβληθώ σε νέα εγχείρηση, με στόχο να βελτιώσω τη θέση μου στη μοτοσυκλέτα, ώστε να μου επιτρέψει να οδηγήσω δίχως περιορισμούς. Προσωπικά έχω ακόμα ισχυρότατα κίνητρα και τον απαραίτητο ενθουσιασμό ώστε να συνεχίσω να δουλεύω για την προσπάθεια μου να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού.”

“Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την υποστήριξη που πάντα μου έδειχνε, τους έμπιστους ανθρώπους γύρω μου, την Repsol Honda Team, την ιατρική μου ομάδα και ειδικά τους φαν μου που είναι πάντα στο πλευρό μου, στις καλές και κακές στιγμές.”

Η εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί ο Marc Marquez περιλαμβάνει την εξαγωγή του υλικού οστεοσύνθεσης από τον ώμο του, ώστε να αυξηθεί η δυνητική περιστροφική κίνηση του χεριού και να διατηρηθεί η σταθερότητα του ώμου.

Εξαιρετικά δυσάρεστα λοιπόν τα νέα, τόσο για τον Marquez όσο και για τη Honda η οποία πόνταρε όπως πάντα πάνω του για τίτλο στο MotoGP. Μένει να δούμε τώρα την πορεία της υγείας του ταλαιπωρημένου σωματικά πολυπρωταθλητή, και το αν θα καταφέρει όντως να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, ενάντια στους πολύ νεότερους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 09:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon